Izbornik
FacebookTwitterGoogle+RSSYouTube

HPD Kalnik i Katedralni zbor održali nastupe u Pečuhu i Beču

zborovi-u-becu-hpd-kalnik-katedralni-zborMješoviti zbor Hrvatskog pjevačkog društva “Kalnik” održao je koncert hrvatskih adventskih popjevki u petak, 16.12., u rimokatoličkoj katedrali svetih Petra i Pavla u Pečuhu, u Mađarskoj, pod ravnanjem dirigenta Ozrena Bogdanovića.

pecuh-2-hpd-kalnik-katedralni-zborKoncert se održao u organizaciji Hrvatskog kluba Augusta Šenoe iz Pečuha i Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Pečuhu. Ova godina obilježena je suradnjom Hrvata iz Mađarske sa Koprivničko- križevačkom županijom,stoga je i nakon koncerta služena sveta misa koju je predvodio Bjelovarsko – križevački biskup, mons. Vjekoslav Huzjak.

pecuh-4-hpd-kalnik-katedralni-zborNa repertoaru su bile hrvatske pjesme iz vremena došašća, kao i pjesme hrvatskih Mađara, a sve u obradama slavnih autora poput Franje Dugana, Mate Lešćana, Anđelka Klobučara, Ivana pl. Zajca i drugih.

pecuh-hpd-kalnik-katedralni-zborSpomenimo ovim putem da su Križevački zborovi nedugo prije putovanja u Mađarsku, točnije 10. prosinca, nastupili i u Beču, uz samu središnju katedralu, u ukrajinskoj grkokatoličkoj crkvi sv. Barbare,a u organizaciji Katedralnog zbora križevačke grkokatoličke katedrale.

wpDiscuz