Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1297

Konjunkcija Jupitera i Marsa 7. siječnja 2018. Mars će 14. listopada biti u opoziciji (foto Martin Vujić)
Konjunkcija Jupitera i Marsa 7. siječnja 2018. Mars će 14. listopada biti u opoziciji (foto Martin Vujić)

 

U Temi Krugova završavamo preslušavanje predavanja o astrofotografiji koje je prije radionice održala Križevčanka Zelda Prožek iz Astronomskog društva Beskraj iz Zagreba na ljetnoj školi Križevačke astronomske udruge Perzeidi 30. kolovoza prošle godine.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Zvijezda koja čita = The Reading Star  Ule Reić, knjiga za mlade je Jesmo li još uvijek prijateljice? Katarine Solomun, na odjelu beletristike Mrtav, a gladan Marilene Dužman a na stručno-znanstvenom odjelu Arsen: Čovjek kao on Zlatka Galla.

U Vijestima Krugova govorimo o kući koja je prošla dva razorna potresa u Zagrebu, o krađama artefakata u Pompejima, o Danu Brownu u Zagrebu, o Japancu u Peruu, o Leksikonu likova iz hrvatske književnosti, o novim izložbama u Zagrebu i u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci, te o filmskoj projekciji Kluba kulture i 9. izdanju Pinklec festa.

Na današnji datum rođeni su Margaret Hilda Thatcher i Ian James Thorpe, ubijen je Klaudije, odigrala se bitka kod Hastingsa, umro je Bojan Pečar.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo djelomičnu smjenu na Međunarodnoj svemirskoj stanici, Mars u opoziciji, te najnoviji pokus Blue Origina, sat i po prije ove emisije.

Pronalazimo neke zanimljivosti o svijetu u kojem živimo, a na kraju dvije izreke o svijetu i svemiru.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Prerada Detičeka, Simona and Garfunkela, Yvesa Montanda, Stinga, te grupa Katarina II, Men at Work i Queen.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1297 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 13. listopada od 17 do 18:30 sati. Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.