P.O.I.N.T.-ovcima stigao robot STEMI

img_6621_mario_rajn_gimnazija_udruga_point_zoran_kovac_robot_stemiOvih je dana u sjedište križevačke udruge P.O.I.N.T. stigla pošiljka šesteronožnog robota pauka STEMI, koji je nabavljen u sklopu projekta “Croatian Makers Križevci”, a poslužit će kao obrazovni alat za učenje elektronike, robotike i programiranja čija će primjena u obrazovnim institucijama promijeniti način na koji mladi uče STEM (Science, Technology, Engineering i Mathematics) područje.

Dio je to prvog vala isporuke svim podržavateljima crowdfunding kampanje za izradu pauka robota STEMI, tijekom koje su u manje od mjesec dana 2015. godine na platformi Indiegogo prikupljena sredstva u iznosu čak 35.915 američkih dolara, od čega gotovo polovina iznosa već u tri dana. Oko ideje su se okupili domaći znanstvenici i umjetnici kako bi djeci približili učenje i zabavu.

– Drago nam je da smo među prvima u svijetu kojima je isporučen STEMI nakon uspješne crowdfunding kampanje i godinu dana proizvodnog procesa. Već smo ga proslijedili na korištenje u križevačku gimnaziju, a tijekom projekta će ga koristiti i učenici Srednje škole Ivan Seljanec te polaznici radionica u organizaciji Inovatorskog društva Marcel Kiepach, istaknuo je predsjednik P.O.I.N.T.-a Mario Rajn.

– Mi imamo priliku i zadovoljstvo prvi malo „šarafiti“ i programirati. Pratite obavijesti na školskom webu o terminima radionica preko praznika, poručio je ravnatelj gimnazije Zoran Kovač, koji već vodi radionice programiranja Arduino pločica te druge izvannastavne aktivnosti u STEM području. Tako će gimnazijalci već tijekom zime imati priliku sastavljati STEMI od fizičkih komponenti uz praćenje digitalnih multimedijskih sadržaja.

STEMI je nastao kao ideja udruge za primjenu tehnologija u obrazovanju – Bura Znanja, kroz inkubaciju u Znanstveno-tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci.
– Za sjajno iskustvo s našim proizvodom preporučamo čisti stol, da se pri ruci ima olovka i papir, te naravno računalo ili tablet za praćenje lekcija. Također, za dio edukacije o izradi mobilnih aplikacija bit će potreban Android telefon, poručio je Marin Trošelj iz Bure Znanja.

_mario_rajn_gimnazija_udruga_point_zoran_kovac_robot_stemi_naslovnica_

Vezano
2 komentara
  1. Tomislav Pavlic piše:

    Svaka čast! Čestitam na ovoj lijepoj gesti udruzi P.O.I.N.T.
    Samo tako nastavite! Ovo je izuzetan robot, te stoga predlažem g. Kovaču da obavijesti sve zainteresirane kada se kreće s radionicom. Sretan i blagoslovljen Božić svima ljudima dobre volje!

  2. kaja piše:

    Uvjek me dirne kad ljudi uz svoju profesiju stignu raditi i u Udrugama koje promiču , potiču i iznalaze moduse kako pomoći mladima, i kako pokazati onaj bolji humaniji dio življenja, bez crnila i razaranja.
    Naš grad ima tu čast da bude prvi u svijetu kojemu je isporučen STEMI nakon uspješne crowdfunding kampanje.
    Svaka čast P.O.I.N.T.-u i svima uključenima u projekt, a našim srednjoškolcima i inovatorima Kiepacha, želim da svojim zalaganjem nagrade trud svih u projektu, a oni sami dobiju nove inovativne vještine.
    Čestitke i sretno svima!

Komentari su zatvoreni.