P.O.I.N.T.-ovcima stigao robot STEMI

img_6621_mario_rajn_gimnazija_udruga_point_zoran_kovac_robot_stemiOvih je dana u sjedište križevačke udruge P.O.I.N.T. stigla pošiljka šesteronožnog robota pauka STEMI, koji je nabavljen u sklopu projekta “Croatian Makers Križevci”, a poslužit će kao obrazovni alat za učenje elektronike, robotike i programiranja čija će primjena u obrazovnim institucijama promijeniti način na koji mladi uče STEM (Science, Technology, Engineering i Mathematics) područje.

Dio je to prvog vala isporuke svim podržavateljima crowdfunding kampanje za izradu pauka robota STEMI, tijekom koje su u manje od mjesec dana 2015. godine na platformi Indiegogo prikupljena sredstva u iznosu čak 35.915 američkih dolara, od čega gotovo polovina iznosa već u tri dana. Oko ideje su se okupili domaći znanstvenici i umjetnici kako bi djeci približili učenje i zabavu.

– Drago nam je da smo među prvima u svijetu kojima je isporučen STEMI nakon uspješne crowdfunding kampanje i godinu dana proizvodnog procesa. Već smo ga proslijedili na korištenje u križevačku gimnaziju, a tijekom projekta će ga koristiti i učenici Srednje škole Ivan Seljanec te polaznici radionica u organizaciji Inovatorskog društva Marcel Kiepach, istaknuo je predsjednik P.O.I.N.T.-a Mario Rajn.

– Mi imamo priliku i zadovoljstvo prvi malo „šarafiti“ i programirati. Pratite obavijesti na školskom webu o terminima radionica preko praznika, poručio je ravnatelj gimnazije Zoran Kovač, koji već vodi radionice programiranja Arduino pločica te druge izvannastavne aktivnosti u STEM području. Tako će gimnazijalci već tijekom zime imati priliku sastavljati STEMI od fizičkih komponenti uz praćenje digitalnih multimedijskih sadržaja.

STEMI je nastao kao ideja udruge za primjenu tehnologija u obrazovanju – Bura Znanja, kroz inkubaciju u Znanstveno-tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci.
– Za sjajno iskustvo s našim proizvodom preporučamo čisti stol, da se pri ruci ima olovka i papir, te naravno računalo ili tablet za praćenje lekcija. Također, za dio edukacije o izradi mobilnih aplikacija bit će potreban Android telefon, poručio je Marin Trošelj iz Bure Znanja.

_mario_rajn_gimnazija_udruga_point_zoran_kovac_robot_stemi_naslovnica_

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
Tomislav Pavlic
Tomislav Pavlic

Svaka čast! Čestitam na ovoj lijepoj gesti udruzi P.O.I.N.T.
Samo tako nastavite! Ovo je izuzetan robot, te stoga predlažem g. Kovaču da obavijesti sve zainteresirane kada se kreće s radionicom. Sretan i blagoslovljen Božić svima ljudima dobre volje!

kaja
kaja

Uvjek me dirne kad ljudi uz svoju profesiju stignu raditi i u Udrugama koje promiču , potiču i iznalaze moduse kako pomoći mladima, i kako pokazati onaj bolji humaniji dio življenja, bez crnila i razaranja.
Naš grad ima tu čast da bude prvi u svijetu kojemu je isporučen STEMI nakon uspješne crowdfunding kampanje.
Svaka čast P.O.I.N.T.-u i svima uključenima u projekt, a našim srednjoškolcima i inovatorima Kiepacha, želim da svojim zalaganjem nagrade trud svih u projektu, a oni sami dobiju nove inovativne vještine.
Čestitke i sretno svima!