Na razvoju STEMI-robota radi i Križevčanin Jasmin Abou Aldan

11235445_10206837402957947_2444985959758181221_n_Jasmin_Abou_AldanProjekt STEMI mladih inovatora iz riječke udruge Bura Znanja poznat je postao u crowdfunding kampanji na globalnoj internetskoj platformi Indiegogo, tijekom koje su u manje od mjesec dana 2015. godine prikupili sredstva u iznosu čak 35.915 američkih dolara (gotovo polovinu iznosa već u tri dana) za proizvodnju šesteronožnog robota pauka, koji će služiti kao obrazovni alat za učenje elektronike, robotike i programiranja te čija bi primjena u obrazovnim institucijama promijenila način na koji mladi uče. Uz samog robota korisnicima će na raspolaganju biti mobilna aplikacija, na razvoju koje za operacijski sustav iOS za pametne telefone radi i Križevčanin Jasmin Abou Aldan, dvadesettrogodišnji student diplomskog studija informatike na Odjelu za Informatiku Sveučilišta u Rijeci.

Robot_Pauk_STEMISTEMI će pružati mogućnost učenja STEM područja (engl. Science, Technology, Engineering i Mathematics) kroz projekte – koji će se sastojati od paketa fizičkih komponenti koje će pojedinci i grupe sastavljati kroz praćenje digitalnih multimedijskih sadržaja.
– Projekt STEMI je već neko vrijeme aktivan, a sad smo došli u iteraciju kad je potrebna native mobilna aplikacija, istaknuo je za Križevci.info Abou Aldan, koji se, zajedno s kolegicom dizajnericom Ninom Jurčić te razvijateljem za platformu Android Mariom Lončarom, priključio STEMI timu pod vodstvom Marina Trošelja. Robotom paukom će se tako moći upravljati pomoću pametnog telefona, čime se želi pokazati kako učenje može biti inovativno i zabavno.

iesr1cww9impfkyyxupz_STEMI_Robot_mobilna_aplikacijaVrijedi spomenuti da je u crowdfunding kampanji sudjelovala i križevačka udruga P.O.I.N.T. kupnjom jednog STEMI robota za Gimnaziju Ivana Zakmardija Dijankovečkoga u Križevcima, u okviru projekta Croatian Makers Križevci, a zahvaljujući financijskoj podršci Koprivničko-križevačke županije. U sklopu istog projekta gimnaziji su donirana i dva Croduino seta pločica za sastavljanje i programiranje elektroničkih sklopova na Arduino platformi. Arduino je mikrokontrolerska pločica pomoću koje se mogu izraditi elektronički sklopovi i programirati korisni uređaji kao što su mjerač temperature i vlage zraka, automatsko paljenje i gašenje rasvjete i ultrazvučni mjerač udaljenosti. Isporuka STEMI robota očekuje se najesen, pred početak sljedeće školske godine.

qf5yp5z1rhghpcyamtkd_STEMI_robot_pauk_upravljanje

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.