Održana Croduino radionica programiranja elektroničkih sklopova

IMG_6434_Croduino_radionica_Culture_Shock_Croatian_Makers_gimnazija_ArduinoU subotu 5. ožujka 2016. godine u našoj školi za javnost je održana dvosatna radionica sastavljanja i programiranja elektroničkih sklopova na Arduino platformi. Petnaest polaznika u dobi od  9 do 47 godina različitih profila, od osnovnoškolaca do umirovljenika, družilo se uz svladavanje znanja o elektroničkim komponentama, sastavljanju sklopova i programiranju. Načinjena su tako treptala, modeli automatskog upravljanja rasvjetom i automatske ventilacije prostora ovisno o vlazi i temperaturi. Opći zaključak je da radionice ovoga tipa treba nastaviti, a pojavile su se ideje i za neke nove projekte.

IMG_6437_Croduino_radionica_Culture_Shock_Croatian_Makers_gimnazija_ArduinoRadionica je održana u okviru Culture Shock Festivala koji organiziraju udruge P.O.I.N.T. i K.V.A.R.K iz Križevaca, a voditelj je bio profesor Zoran Kovač s učenicima demonstratorima Brunom Sačarićem, Ivanom Srbljinovićem, Juricom Šogorićem i Markom Čeredarom.

IMG_6440_Croduino_radionica_Culture_Shock_Croatian_Makers_gimnazija_ArduinoU radu su korištene Croduino Basic 2 pločice proizvedene u Hrvatskoj i kompatibilne s Arduino  pločicama. Croduino set kupljen je u sklopu projekta “Croatian Makers Križevci” Udruge P.O.I.N.T., a koji se financira iz sredstava Koprivničko-križevačke županije. Budući da je obrt e-radionica iz Osijeka proizvođač Croduino seta te i promotor obrazovnih aktivnosti na području elektronike, donirali su nam još jednu pločicu Croduino Basic 2. Još tri pločice s ostalim potrebnim komponentama kupila je Gimnazija za izradu nastavnih učila za fiziku i kemiju koje će sastavljati i programirati sami učenici.

Vezano

Komentari su zatvoreni.