[FOTO] Članice križevačke Udruge „Klub žena s bolestima dojke Agata“ kod Predsjednika Milanovića

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je jučer s članicama Udruge „Klub žena s bolestima dojke Agata Križevci“, udruge koja okuplja žene oboljele od raka dojke i volonterke koje su se priključile klubu sa željom da pomognu oboljelim ženama. Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.

Klub je osnovan 2009. godine te trenutno ima 40 članica, a na sastanku s predsjednikom Milanovićem bile su predsjednica Kluba Melita Miščević, potpredsjednica Nevenka Prosenečki i članice Tea Ščetarić-Jasek, Katica Vojta, Dragica Golec, Željka Benjak, Katica Šadek, Vesna Strmečki, Sonja Mudrić, Dunja Šverko, Grozda Kos, Ružica Rogin, Verka Baštek, Božica Škledar, Dijana Miholčić, Dragica Gojković, Jasna Harča, Snježana Skosples, Sonja Bermanec i Ružica Horvat.

Predstavljajući predsjedniku Milanoviću svoju Udrugu, članice su istaknule kako je jedan od najvažnijih ciljeva Kluba pružanje pomoći oboljelim ženama pri odlasku na liječenje. U toku samog liječenja članice posjećuju oboljele, a ako je potrebno osiguravaju i psihološku pomoć, kazale su. Dodale su da se svaka žena može uključiti u Klub te sudjelovati u aktivnostima Kluba i pomagati oboljelim ženama. Sam Klub nudi puno raznovrsnih aktivnosti tako da se osoba uključivanjem u rad Kluba osim druženja, okreće životu koji je ispunjen, koji ih osnažuje i pruža kvalitetniji način života, rečeno je na sastanku.

Govoreći o aktivnostima koje „Klub žena s bolestima dojke Agata Križevci“ organizira članice Udruge navele su, između ostalog, i organiziranje okruglih stolova kojima prenose poruku o važnosti odaziva na kontrolne preglede i samopreglede te prava liječenih i oboljelih žena. U tom smislu, navele su, kako se redovno pridružuju obilježavaju „Dana mimoza“ u suradnji sa Ligom protiv raka Koprivničko-križevačke županije te „Dana narcisa“ ukazujući na važnost preventivnih pregleda.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.