U Križevcima predstavljen projekt „Hrvatska stvara“

IMG 8695

Kako bi se kod mladih suzbio strah od izazova i inovacija i povećao interes za tehničku kulturu, prirodoslovna i znanstvena područja te poduzetništvo, u Križevcima je danas predstavljen projekt „Hrvatska stvara“ koji provode tvrtka STEMI i Udruga Programerko. Predstavljanje je održano u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Koprivničko-križevačke županije čiji je predsjednik Ante Starčević uputio pozdravne riječi.

Dobrodošlicu svima u Križevce uputio je gradonačelnik Mario Rajn pohvalivši ovaj projekt i istaknuvši zadovoljstvo odazivom mladih: „Meni je jako drago da vidim ovdje ovako velik broj mladih na kojima počiva grad i sve ono što mi pokušavamo i kroz Razvojni centar i tehnološki park, inicijativu Quanti, CrisCon konferenciju, pa i ovakvu inicijativu kojoj dajemo podršku, i suradnjom sa svim nadležnim udrugama i zajednicama dajemo podršku i vama.“

Uslijedilo je motivacijsko predavanje Marina Tošelja, predstavnika tehnološke tvrtke STEMI, koji je govorio o početcima tvrtke i upornosti pri gradnji tehnološke tvrtke koju su prepoznali i svjetski giganti poput Amazona, Intela i Googlea. Osim STEMI-a, predstavila se i svjetska mreža volonterskih klubova programiranja za djecu koja je krenula iz Velike Britanije pod nazivom Code Club Hrvatska nakon čega je održana i hands on radionica za djecu.

Predstavljanju projekta je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, ravnatelji škola i ustanova, te gosti iz drugih gradova.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.