Dan narcisa sutra u Križevcima

Narcisi.gifPod geslom Cvijetom narcisa protiv raka dojke  sutra, 1. travnja će se, u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Križevci i križevačkog ogranka Kluba žena s bolestima dojke "Nada"  Koprivničko-križevačke županije upriličiti prodaja 5000 cvjetova narcisa.
Križevci se time pridružuju 42-ama gradovima diljem Hrvatske u kojima se obilježava "Dan narcisa", posvećen oboljelima od raka.
Prihod od prodaje cvijeća uplatit će se u fond sredstava koji gradski Crveni križ već dvije godine vodi sa svrhom kupnje mamografa, aparata za rano otkrivanje tumora dojke, za potrebe križevačke ispostave Doma zdravlja.


Narcisi_u_KZ.JPGAkcija praćena prigodnim programom počinje sutra u 9 sati na Trgu Antuna Nemčića, a sudjeluju mažoretkinje, mali i veliki pjevači, svirači, glumci i manekeni, iz gradskih vrtića i škola te škola i kulturno-umjetničkih društava iz okolice Križevaca.
Križevčani i stanovnici okolnih općina za ovu su humanitarnu svrhu dosad izdvojili
260 tisuća kuna dok im za nabavu aparata i uređenje prostora njegove
upotrebe nedostaje još 200 tisuća.

Organizatori pozivaju sve koji budu mogli da se uključe u cvjetnu akciju, upućujući im poruku "u proljeće se prodajom cvijeća simbolizira borba protiv različitih zloćudnih bolesti, dođite i kupite cvijet i time pomognite i podržite našu akciju i oboljele".

Vezano

Komentari su zatvoreni.