Leo Lovreković viceprvak KCFA Croatian Grand Chess Tour!

Mladi kadeti Šahovskog kluba Križevci imali su dan za pamćenje u Zagrebu sudjelovavši na šahovskom turniru za mlade KCFA (Kasparov Chess Foundation Adriatic) Croatian Grand Chess Tour. Leo Lovreković osvojio je odlično drugo mjesto u kategoriji U-9, dok je u istoj kategoriji njegov brat Luka osvojio 34. mjesto, a Toma Mihalić 39. mjesto. U kategoriji U-12 Ivan Martić osvojio je 27. mjesto, dok je u kategoriji U-15 Filip Martić osvojio 12. mjesto.

– Mladi kadeti imali su priliku slikati se sa velemajstorima poput Magnusa Carlsena, te će im zasigurno ovaj dan ostati do kraja života u sjećanju, poručili su ponosno iz ŠK Križevci.

Spomenimo da su mladi križevački šahisti ostvarili i odlične rezultate na kadetskom prvenstvu Hrvatske nedavno održanom u Trogiru. Najuspješniji kadet bio je Luka Lovreković u kategoriji U-7 koji je sa pet bodova osvojio visoko šesto mjesto. Njegov brat Leo Lovreković također sa pet bodova u kategoriji U-9 osvojio je 15. mjesto.

U kategoriji U-11 Ivan Martić također sa pet bodova osvojio je 22. mjesto , dok je njegov brat Filip Martić u kategoriji U-13 također sa ostvarenih pet bodova osvojio 17. mjesto. Kadetkinja Ivana Emili Turkalj u kategoriji U-13 sa četiri boda zauzela je 14. mjesto.

Croatia Grand Chess Tour – Zagreb dva tjedna svjetska prijestolnica šaha

KCFA Croatian Grand Chess Tour je organiziran uoči početka dvotjednog Croatia Grand Chess Tour, najjačeg ovogodišnjeg pojedinačnog šahovskog natjecanja u svijetu, koje je otvoreno jučer u zagrebačkom Muzeju Mimara. Pokrovitelj turnira je Vlada RH.

Turnir će se će od 26. lipnja do 8. srpnja igrati u prostorijama Novinarskog doma, a na njemu će sudjelovati 12 ponajboljih svjetskih šahista. To će biti jedan od najjačih turnira u povijesti šaha, a prvi puta u našoj zemlji nastupit će jedan aktualni svjetski prvak, Norvežanin Magnus Carlsen.

U Zagrebu će se natjecati i bivši svjetski prvak Indijac Viswanathan Anand (9. na FIDE listi), koji je bio apsolutni svjetski prvak od 2007. do 2013. godine, a naslov je izgubio od Carlsena. Treba istaknuti i Amerikanca Fabiana Caruanu (2. na FIDE listi), koji je lani bio izazivač Carlsenu, ali je izgubio meč za naslov prvaka u dodatnim partijama ubrzanim tempom.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.