Župan Koren nije dao suglasnost za niže cijene korištenja gimnazijske dvorane

img_6970m_darko_koren_zupanijska_skupstina_2016_proracun_2017Posljednjih mjesec dana eskalirali su medijski napisi oko sportske dvorane Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga u Križevcima, nakon što je ravnatelj Zoran Kovač 18. studenog promijenio bravu na ulazu u dvoranu jer, kako kaže, već tri godine bezuspješno pokušava regulirati korištenje dvorane za koju Koprivničko-križevačka županija propisuje minimalne cijene i evidenciju korištenja.

Zoran KovačKako saznajemo od ravnatelja Kovača, školski odbor križevačke gimnazije se sastao u srijedu, 7. prosinca i razmatrao pristigle zahtjeve zainteresiranih korisnika za termine u sportskoj dvorani. Prihvatili su ravnateljev prijedlog o simboličnoj cijeni od 10 kuna po satu za Križevačke mažoretkinje, 40 kuna po satu za djevojčice i dječake u kategorijama do 12, 14, 16 i 18 godina Košarkaškog kluba Radnik Križevci i školu odbojke u kategorijama kadetkinje, juniorke i seniorke Ženskog odbojkaškog kluba Križevci, a 180 kuna po satu za seniore KK Radnik koji se natječu u A2 ligi i veterane KK Križevci.

dscn6353_mladen_tenodiNakon toga je odluka školskog odbora proslijeđena na odobrenje u županijsku upravu, koja kao osnivač škole ima posljednju riječ. Iako je Kovač prethodno predlagao gradskom upravnom odjelu za društvene djelatnosti i pročelniku Mladenu Tenodiju da uputi popratni dopis kojim potkrjepljuje zahtjeve križevačkih klubova za povlaštenom cijenom zbog djelatnosti od interesa za opće dobro, to nije učinjeno, a Tenodi se već javno pravdao da ne raspolaže potrebnim podacima o korisnicima dvorane.

12033684_10153562702406590_219862576_n_KK_Radnik_kosarka_skola_upisiO odluci koprivničko-križevačkog župana Darka Korena informirao nas je sam ravnatelj Kovač, koji će prema njoj morati i postupati:
– Župan je dao suglasnost na odluku Školskog odbora za korištenje dvorane seniorima KK Radnik i veteranima KK Križevci koji plaćaju punu cijenu od 180 kuna. Za Križevačke mažoretkinje, mlađe uzraste košarkaša KK Radnik i odbojkašice ŽOK Križevci župan g. Darko Koren nije dao suglasnost za korištenje dvorane po nižim cijenama.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.