Predstavljen projekt ‘Svi u školi svi pri stolu’

img_6602m-projekt-svi-u-skoli-svi-pri-stolu-konferencijaPrije tjedan dana je u prostorijama Županijske uprave održana početna konferencija projekta „Svi u školi svi pri stolu“ kojim je za 767 učenika koji žive u siromaštvu ili riziku od siromaštva osigurana besplatna školska prehrana za školsku godinu 2016./2017. Ukupna vrijednost projekta iznosi 865.336,02 kune te je u potpunosti financiran iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije.

img_6618m-projekt-svi-u-skoli-svi-pri-stolu-konferencijaU ime ravnatelja osnovnih škola prisutnima se obratila ravnateljica Osnovne škole Mihovil Pavlek Miškina Đelekovec Sonja Vuljak pri čemu je posebno zahvalila Županiji „što nam je omogućila da ovaj projekt zaživi i što su konačno svi naši učenici pri stolu uz topli obrok“. Pored toga, poželjela je „da tako i ostane i narednih godina“ te zahvalila svim ostalim suradnicima na sudjelovanju u projektu.

img_6614m-projekt-svi-u-skoli-svi-pri-stolu-konferencijaNa kraju uvodnog dijela konferencije, voditeljica projekta Ana Mušlek održala je prezentaciju i time predstavila projekt kao i njegove projektne aktivnosti. Navela je da projekt traje deset mjeseci te se osvrnula i na sam cilj projekta, a to je osigurati jednako pravo na obrazovanje, unaprijediti kvalitetu života učenika te smanjiti rizik od siromaštva i socijalne isključenosti djece.

Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Čitam ovu objavu, “Svi u školi svi pri stolu”, i zapravo sam tužna. Pitam se je li moguće da u ovom tehnološkom bumu na svim poljima, imamo obitelji, koji ne mogu svojoj djeci, priuštiti ni topli obrok u školi?
    Zapravo me je sram!
    Gdje smo to usput izubili čovječnost i mjeru gomilanja svega i svčega, a neki nemaju ni ono osnovno?
    U tako prekrasnoj Domovini, Bog nas je obdario svime, kako smo došli u situaciju da “danas” predstavljamo ovakav projekt?!

Komentari su zatvoreni.