Igor Brkić: Izložbe služe djeci da se oslobode okova i straha

Bestijarij_izlozba_djecja_galerija_Marta_Katavic_4SKUPNA IZLOŽBA Tradicionalna skupna izložba dječjih radova održat će se u ponedjeljak 12. prosinca od 20 sati u Klubu kulture u Križevcima.

Izložba se izvodi unutar mini likovnog projekta pod nazivom Prva hrvatska dječja galerija koju je osmislio i vodi Igor Brkić, križevački pedagoški djelatnik i umjetnik.

Ove godine, svoje će radove predstaviti 40 i više mladih umjetnika, a neki će po prvi puta svoje radove predstaviti široj publici. Izložbe su odlično posjećene, a mladi kreativci svaki put iznova iznenade svojim idejama koje pretoče u pomalo nevjerojatne slike koje mame dah.

Bestijarij_izlozba_djecja_galerija_Marta_Katavic_1PREDGOVOR – Igor Brkić ak.kipar – prof.likovne kulture

Stvaralaštvo je spontani put u kojem na početku ne znamo kuda ćemo dospjeti; u tom procesu nije primarno stići na zadani cilj jer rezultat uvelike ovisi o spontanosti koju imaju samo djeca. Upravo slobodna i opuštena atmosfera može služiti kao poticaj za razvoj kreativnosti i prihvaćanje vlastite emocionalnosti, te time biti ključ za razvoj djeteta u potpune osobe. Zbog toga važno je poticati djecu da što slobodnije izraze svoj doživljaj, kako bi produkt njihova rada proizišao iz njihove iskrenosti, kreativnosti i originalnosti.
Baš zbog ovih činjenica je važna Prva hrvatska dječja galerija i njezina aktivnost gdje se kroz radionice gdje se djeca mogu izraziti slobodno bez okvira i zadataka koji često znaju usporiti i ograničiti kreativnu energiju.

Izložbe u sklopu djelovanja Prve hrvatske dječje galerije i služe tome da se djeca oslobode okova zadanoga i razbiju strah od pokazivanja svojih djela široj publici, što nekad zna bit puno teži korak nego li napraviti umjetničko djelo, i na toj hrabrosti im treba čestitati.(ePodravina.hr)

Vezano

Komentari su zatvoreni.