SDP potvrdio kandidaturu Ivana Majdaka za gradonačelnika, Branko Hrg i dalje šuti o svojim planovima

img_7730_ivan_majdak_sdp_krizevciPRVI ČOVJEK KRIŽEVACA Križevački SDP službeno je potvrdio kandidaturu Ivana Majdaka za gradonačelnika Križevaca na lokalnim izborima koji će se održati u svibnju iduće godine.

Majdak je kandidaturu za križevačkog gradonačelnika istaknuo još u prosincu 2015. godine, a jučer je odluku jednoglasno potvrdila Konvencija gradske organizacije SDP-a.

– Mi se u SDP-u za ove lokalne izbore intenzivno pripremamo već pune tri godine. Tri godine potrošili smo na učenje kako bismo iduće godine bili spremni  preuzeti vlast u Križevcima. Obišli smo mnoge sredine koje se ubrzano razvijaju i vidjeli zašto su te sredine puno uspješnije od Križevaca. Mi znamo što boli našeg seljaka, znamo što tišti radnika i obrtnika, znamo s kakvim se problemima suočavaju naši malobrojni privrednici i imamo rješenja, mi znamo kako ćemo im pomoći da budu još bolji i uspješniji  – istaknuo je predsjednik križevačkog SDP-a.

Građane Križevaca već neko vrijeme zanima koji će biti status trenutnog gradonačelnika Branka Hrga. Nakon izlaska iz HSS-a i osvajanja novog saborskog mandata, pitanje je ima li Hrg ambicija, volje i vremena pokušati osvojiti peti mandat na čelu grada. Aktualni gradonačelnik trenutno se ne izjašnjava javno o svojim planovima.

Podsjećamo kako je kandidaturu za gradonačelnika istaknuo i Mario Rajn, bivši nastavnik matematike i direktor u križevačkoj tvrtki Trgo-Agencija koji planira okupiti i nezavisnu listu za Gradsko vijeće.

Zanimljiva se situacija dešava u križevačkom HSS-u koji još uvijek nije riješio svoje probleme s predsjednikom stranke Krešom Beljakom. Među supendiranim članovima našao se i šef križevačkog ogranka Tomislav Katanović, ujedno i trenutni zamjenik gradonačelnika koji je jedno vrijeme kotirao kao najizgledniji Hrgov nasljednik.(ePodravina.hr)

Vezano

Komentari su zatvoreni.