Pusti mašti na volju i pokaži kako zamišljaš Svemir

Znanstveno-obrazovni centar Future Hub Križevci poziva učenike osnovnih škola, da se uključe u natječaj „Kako zamišljam Svemir?” i slikom ili riječju izraze svoju viziju Svemira, neotkrivene svjetove, galaksije, zvijezde ili crne rupe. Kako sve to uistinu izgleda, uopće nije važno jer za to postoje teleskopi i znanstvene teorije, organizatore natječaja zanima kako se Svemir pokazuje u dječjoj mašti i njihovim osjećajima. Zato je jedini uvjet da se tema izrazi bez realističnog prikaza.

Radovi se mogu slati poštom ili donijeti osobno u društveni centar Future Hub Križevci koji se nalazi na adresi Trg svetog Florijana 16 (nova zgrada u dvorištu iza Gradske knjižnice) do 31. siječnja 2022. Likovne i literarne radove koji najbolje uspiju prikazati temu, pokazat će javnosti na izložbi u veljači u društvenom centru, a tri najuspješnija autora će i nagraditi.


Znanstveno-obrazovni centar Future Hub Križevci projekt je udruge P.O.I.N.T. i partnera astronomske udruge Perzeidi, Pučkog otvorenog učilišta Križevci i Grada Križevaca. U sklopu projekta provode se izvanškolski obrazovni programi za djecu i mlade iz područja prirodoslovlja i tehničkih disciplina te znanstveno-popularni sadržaji za građane, a sufinanciraju ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i vladin Ured za udruge.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.