Izbornik
FacebookTwitterGoogle+RSSYouTube

29. studenog u Klubu kulture ‘Izložak br. 49’ Teatra Exit

predstava_teatar_exit_klub_kulture_izlozak_br_49Povodom 11 godina djelovanja križevački Klub kulture 29.11. od 20 sati predstavlja monodramu “Izložak br. 49” zagrebačkog Teatra Exit. Predstavu je pripremio i izvodi Damir Poljičak, prema tekstu dvojca Nipple Jesus i Nick Hornby, a umjetnički ravnatelj Teatra Exit je Matko Raguž. Riječ je o duhovitoj i zavodljivoj monodrami koja ruši stereotipe, propituje temeljne društvene vrijednosti, povremeno hodajući na rubu provokacije. Ograničen broj ulaznica može se naći na ulazu u Klub kulture uoči predstave po cijeni 60 kuna.

Briljantno vodi radnju, krajnje realistički, što znači da čuvara ne čini pametnijim nego što taj može biti, ali ga ni ne ismijava. Maksimalno je, dakle, točan u portretiranju, a to postaje i glavnim adutom izvedbe Damira Poljičaka. (Ana Lendvaj, Večernji list)

Damir Poljičak sad i službeno ulazi u krug onih kazališnih samuraja koji su položili taj, kako se često kaže, posljednji veliki ispit u izvođačkoj izobrazbi. ‘Izložak br. 49’ upravo je takva vrsta predstave, monodrama koja angažira i zabavlja, koju se može shvatiti kao rukavicu u lice establišmentu i kao neobaveznu zabavu. (Igor Ružić, T-portal)

Od početka do kraja komada uspio je sugestivnom izvedbom održati komunikaciju s publikom, obraćajući joj se kao partneru u (raz)govoru, te je u potpunosti zadržati u priči – simpatičnom i duhovitom, mudrom, ne i premudrom, začudnom, a svakodnevnom, (raz)govoru o umjetnosti. Odlično pogođeno za kraj kazališnog ljeta i zahvalno za jesenske i zimske turneje po muzejima što se nude svojom praznom prostornošću i prostornom autentičnošću. (Igor Tretinjak, Vijenac)

wpDiscuz