Županijski HGK dijeli pet studentskih stipendija

studentske_stipendijeZaklada Hrvatske gospodarske komore (HGK) Županijska komora Koprivnica za stipendiranje učenika i studenata objavila je natječaj za dodjelu stipendija izvrsnim pojedincima, studentima s područja Koprivničko-križevačke županije. Objavljen je natječaj za dodjelu stipendija za pet novih stipendista, a pravo na sudjelovanje na natječaju i dodjelu stipendije od 1500 kuna mjesečno do završetka školovanja imaju državljani RH redovni studenti druge i viših godina studija s prebivalištem na području Koprivničko-križevačke županije.

Osnovni kriterij za dodjelu stipendija je uspjeh kandidata i godina studija, socijalno imovinski status te deficitarnost zanimanja u Koprivničko-križevačkoj županiji. Na dodatne bodove za deficitarnost zanimanja ovaj put mogu računati studenti strojarstva, elektrotehnike, građevinarstva, farmacije i medicine. Natječaj i uvjeti za dodjelu stipendija objavljeni su na web stranici HGK, a prijave su moguće do 11. studenoga 2016. godine.

zaklada-slika5785d32adc35e_stipendije_akademija_studenti– Od početka rada Zaklade, putem osam javnih natječaja izabrano je više od 40 stipendista, studenata koji studiraju ili su diplomirali na devet različitih fakulteta. Na diplomskim i integriranim studijima diplomiralo ih je 24, a na dodiplomskom studiju njih petero. Dodijeljeno je i osam stipendija u obliku novčane pomoći za redovno školovanje u trajanju od godinu dana učenicima i studentima izuzetno lošeg socijalno-ekonomskog statusa, istaknula je tajnica Zaklade Vlatka Grotić Samaržija.

Zaklada je osnovana s ciljem obrazovanja radnika deficitarnih struka i stručnjaka koji će pridonijeti unapređenju gospodarstva i ostalih segmenata društva u Koprivničko-križevačkoj županiji. Na ovaj način, njeni osnivači; Hrvatska gospodarska komora, Podravka Koprivnica, Radnik Križevci, Hartmann Koprivnica te Rasco Kalinovac, žele preuzeti dio društvene odgovornosti za obrazovanje mladih i daljnji gospodarski razvoj Podravine i Prigorja. Aktivnosti Zaklade usmjerene su na pronalaženje talentiranih mladih ljudi i ulaganje u njihovo obrazovanje s jedne strane te promoviranja svrhe i misije Zaklade, među poslovnom zajednicom odnosno potencijalnim donatorima i budućim poslodavcima, s druge strane.

Vezano

Komentari su zatvoreni.