Hoće li Križevci dobiti park za kućne ljubimce?

20161012_100144_psici_udomljavanje_tremaRAJ ZA LJUBIMCE Branko Hrg najavio je mogućnost izgradnje prvog parka za kućne ljubimce u Križevcima na zadnjoj sjednici gradskog vijeća.

Vijećnica Mira Harča (HSS) u svom je izlaganju za govornicom progovorila o problemima dječjih igrališta s posebnim osvrtom na igralište u Tomislavovoj ulici koje se nalazi u centru Križevaca. Harča je izrazila nezadovoljstvo sigurnošću tog igrališta s obzirom na blizinu ceste i učestalo obitavanje pasa koji se kreću i ometaju djecu u igri.

– Razmišljao sam da probamo napraviti neko igralište za kućne ljubimce, posebno za pse. Mislim da je to važna stvar. I ja imam kućne ljubimce i trebalo bi osigurati neki prostor gdje bi ih ljudi mogli dovesti na igru – replicirao je Hrg vijećnici.

Križevački gradonačelnik dodao je kako se igralište u Tomislavovoj ulici pojavljuje kao problem na vijeću već nekoliko godina te kako su pokušali utjecati na probleme tako što su postavljali table i slali komunalnog redara.

Spomenuo je i prijedloge građana za ograđivanjem igrališta što je pak komentirao kako bi se tim potezom trebao angažirati čovjek koji bi zaključavao i otključavao igralište. Podsjećamo kako je grad Koprivnica prije par mjeseci osmislila i otvorila Park za pse, a ideja križevačkog gradonačelnika zasigurno je razveselila vlasnike malih kućnih ljubimaca.(ePodravina.hr)

Vezano
1 komentar
  1. Sanja Petranović piše:

    Igralište može i treba biti ograđeno. Ne razumijem zbog čega bi ga
    trebalo zaključavati! Zaključava li se i OGRAĐENO NOVOIZGRAĐENO igralište u Mladinama?!

Komentari su zatvoreni.