Ivica Terror Trušček: Bilo mi je neugodno u Big Brotheru, a jedini motiv bio mi je novac

ivica_terror_truscek_aaMMA BORAC OTVORIO VLASTITI KLUB Poslije gimnazije tata i mama su me molili da idem na faks, ali sam ja “mudro” zaključio da to neću… Najveća greška ikad – prisjetio se križevački Terror.

Dogovorili smo sastanak u jednom križevačkom kafiću kako bi utanačili detalje oko intervjua. Nismo imali previše vremena za razglabanje, posao i obaveze su čekale, ali par minuta razgovora bilo je dovoljno da se uvjerim kako je glavni lik ove priče izrazito iskren čovjek. Povod je bio otvaranje borilačkog kluba Terror Team, a glavni akter je Ivica Trušček poznat upravo pod nadimkom Terror.

Poznavao sam ga površno, putem medijskih natpisa, Youtube pregleda njegovih borbi i usmenih predaja zajedničkih prijatelja. S kime god sam pričao, svi su o njemu imali samo lijepe riječi i isticali ga kao vrlo jednostavnog momka. Kad s Ivicom pričate uživo, stvarno vam nije jasno otkud je dobio taj nadimak Terror. Miran i pristojan, zadnje što bi pomislili da je MMA borac, da guši ljude u parteru i ima topčinu u rukama i nogama.

Ivica Terror Trušček rođen je u Koprivnici, a osnovnu školu i gimnaziju završio je u Križevcima. Njegovi roditelji radili su u tiskari u gradu te iako mu je otac bio iz obližnjeg sela Orehovec, nikada se nisu bavili poljoprivredom, nisu posjedovali krave ni traktore, a kako im je kuća bila između pošte i učiteljskih stanova, druga djeca u selu ih nisu baš prihvaćala pod svoje. Objasnio je Ivica kako je s druge strane u gimnaziji bio doživljen kao dečko sa sela, tako da se osjećao izgubljeno, kao da ne pripada nigdje, što ga je u tim tinejdžerskim godinama sputavalo, pa sebe objašnjava kao tada pomalo “nestašnog” 15-godišnjaka.
– Kad su mama i tata dali otkaz u Križevačkoj tiskari, otvorili su svoju malu obiteljsku firmu T-GRAF u kojoj i danas radimo brat, teta i ja. Daleko je to od nekakvog sna o privatnicima, moramo puno raditi za ispodprosječne plaće, ali barem nismo nikome dužni i ne moramo odseliti u Irsku ko ostali. Oženio sam se dosta rano kad mi je tadašnja cura, današnja žena, ostala trudna. Imamo troje djece koje obožavam i o kojima razmišljam čak i više nego o MMA tehnikama haha. Osim štampanja i borbi, ponekad honorarno radim kao redar da popunim financijske rupe koje su s našim primanjima dosta česte – u svom stilu potpuno iskreno otvorio se Ivica.

ivica_terror_truscek_bbNa pitanje kako se pronašao u borilačkim vještinama, odgovorio je kako je već kao klinac nabavljao knjige koje su proučavale karate i Bruce Leea, a kad je krenuo u srednju školu, počeo je i službeno trenirati karate te ubrzo osvojio medalju na prvenstvu Hrvatske.

– Kad malo bolje razmislim, mislim da me to što sam uvijek bio autsajder još više motiviralo za učenjem borbenih tehnika i od tuda dolazi ta neutaživa i često besmislena želja za treningom. Poslije gimnazije tata i mama su me molili da idem na faks, ali sam ja “mudro” zaključio da to neću… Najveća greška ikad – prisjetio se križevački Terror.

– Moj jedini motiv je bio isključivo i jedino želja za znanjem i usavršavanjem, tako da kad me netko pita za pare od borbi te da bi i on tako, odmah znam da je propali slučaj. Znači, ako nisi spreman godinama trošiti puno vremena i novaca koji ti se najvjerovatnije nikad neće vratiti, na usvajanje tehnika i jačanje vlastitog tijela, onda od svega toga sigurno neće biti ništa – savjetuje Trušček kolege borce.

Ivica je prije nekoliko dana pokrenuo vlastiti klub u Križevcima pod nazivom Terror team, a ideju mu je dao glavni trener American Top Teama Dražen Forgač zvan Forgi nakon što ga je satima čekao na aeorodromu dok se Trušček vraćao s borbe u Walesu.

– U Terror Teamu se nećemo tući i tko prvi pretjera, izbacit ću ga iz kluba kao primjer ostalima, ali ćemo svakako učiti realne tehnike koje se mogu primjeniti u borbi i zainteresirani za to će moći svoj trening podići na natjecateljski nivo u ATT-u u Zagrebu.

U rubriku vjerovali ili ne možemo svrstati činjenicu kako je Ivica Trušček bio sudionik Big Brother showa. Iako je vrlo otvoren i iskreno priča o svom životu, reality show kojem su producenti pokušali povećati gledanost kroz forsiranje spletki, seksualnih aluzija, ljubavnih trokuta i svađi, nije mu najbolje sjeo.

– Big Brother u kojem sam sudjelovao je samostalno izabrao svoje kandidate i stanare, a kad su mene zvali, najprije sam ih čak odbio, a ne da sam se prijavio. Bilo mi je neugodno zapravo cijelo vrijeme i jedini motiv mi je bio novac. Nisam se htio ni previše družiti ni svađati, pa sam živio u svojoj glavi koliko god je to bilo moguće. Ipak, boravak tamo nije bio apsolutni promašaj, jer sam osim para, dobio i par prijatelja sa kojima sam još u kontaktu. Dugove sam riješio, ali mislim da nisam pokazao svoj život drugima jer to nisam ni htio. Da sam bio malo pametniji, možda sam mogao puno bolje iskoristiti svoje besplatno vrijeme na TVu, ali mi je i ovako bilo naporno tamo živjeti mjesec dana – prisjetio se Ivica svojih dana u Big Brotheru.

ivica_terror_truscek_ccKad sam ga upitao kakvi su mu planovi za budućnost i koliko je načet ozljedama, stigao je vrlo optimističan odgovor, naime, unatoč tome što je sudjelovao u pedesetak borbi u karijeri, imao je velike sreće što nije doživio ozbiljnije ozljede.

– Znam dečke koji su u najnižim nogometnim ligama zaradili ozljede koje završavaju i tako skromne karijere, a ja se borim već 10 i više godina po cijeloj Europi s najboljim borcima i još čekam prvu ozbiljnu ozljedu, tako da ne vidim kraja mojoj karijeri u doglednoj budućnosti.

Biti MMA borac zasigurno nije jeftin sport, od opreme do prehrane, nužna su kontinuirana ulaganja.

– Opremu ne kupujem već par godina, već ju dobijem od najpoznatijeg hrvatskog dobavljača borilačke opreme, Profighstore, ali za oporavak od treninga treba ipak nešto više bjelančevina nego ako samo gledaš TV navečer, pa su mi tu troškovi malo veći nego kaučsurferima. Daleko najveće pare sam ostavio na benzinskoj jer zadnjih 15 godina svaku drugu večer putujem na treninge, od toga pet u Varaždin, a zadnjih 10 godina u Zagreb – objasnio je Ivica gdje mu najviše novaca bježi.

Za kraj Ivica Terror Trušček pozvao je sve zainteresirane na probni trening u njegov Terror Team.

– Cure i dečke, starce i djecu pozivam da dođu na probni trening u Terror Team, ako im se svidi, neka nastave trenirati MMA, a ako ne, ima u Križevcima kod mojih prijatelja i kvalitetni boksački, taekwondo i karate klub u kojima također mogu doći u dobru fizičku formu, ali i naučiti vrijedne lekcije koje će moći upotrijebiti u svim aspektima života.(ePodravina.hr)

Vezano

Komentari su zatvoreni.