Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1126

Daira Kruljac na Pinklecfestu 14. listopada 2016. (preuzeto s Facebook stranice Pinklecfesta)
Daira Kruljac na Pinklecfestu 14. listopada 2016. (preuzeto s Facebook stranice Pinklecfesta)
Daira Kruljac na Pinklecfestu 14. listopada 2016. (preuzeto s Facebook stranice Pinklecfesta)

Program prvog dana Pinklecfesta, 14. listopada, promijenio se nakon naše najave u prošloj emisiji, pa je prva predavačica bila Daira Kruljac koja nas je upoznala s Kolumbijom na način kako ju je ona doživjela u svojim lutanjima, tom zemljom dvadeset puta većom od Hrvatske. Na početku emisije slušamo prvu polovinu njenog predavanja i najavljujemo buduće događaje na Pinklecfestu.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su knjiga o event managementu, Balkanski eseji Huberta Butlera i putopisni eseji Karla Markusa Gaussa. Listamo i program Mjeseca hrvatske knjige i opraštamo se od Daria Foa.

Vijesti Krugova idu tragom kamenih artefakata u Australiji starijih od Stonehengea, “primijećuju” da je Izrael prekinuo suradnju s UNESCOM, otkrivaju nam tko će pripremati Rijeku za Europsku prijestolnicu kulture, koji će grad iz našeg susjedstva naslijediti Rijeku na tom mjestu (a nije u Europskoj uniji), a saznajemo i koja su dva hrvatska muzeja proglašena najboljim interijerom i javnom zgradom središnje i istočne Europe. Od lokalnih događaja ističemo Jesensku priču – dan kruha i plodova jeseni.

Na današnji datum rođen je Henri Bergson, otvoreno je sveučilište u Heidelbergu, Aljaska je promijenila vlasnika, osnovan je BBC, umrli su Charles Babbage, Alfred Binet i Thomas Alva Edison.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjici prve letjelice u atmosferi nekog planeta koji nije Zemlja, o dalekoj zvijezdi koja tajanstveno mijenja sjaj, o novom letu na Međunarodnu svemirsku stanicu, o objektima vidljivim na večernjem nebu ovih dana,

U Zanimljivostima uspoređujemo potrošnju goriva aviona i automobila, a završavamo prpošnom primjedbom Bona Voxa.

Poneki je glazbeni prilog vezan uz događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji pa tako slušamo Boba Dylana, novog Nobelovca, Baldassarea Galuppija, Chucka Berryja, Zabranjeno pušenje i Charlesa Gounoda.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1126 emitira se 18. listopada od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz. Snimka (repriza) ove emisije objavljuje se u subotu, 22. listopada od 21 sat na istoj frekvenciji (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.