Završio projekt Udomitelj=obitelj za nenasilje

udomitelj_obitelj_nenasilje_projektPREVENCIJA NASILJA NAD DJECOM Krajem mjeseca rujna završio je jednogodišnji projekt Udomitelj=obitelj za nenasilje koji se provodio u Koprivničko-križevačkoj županiji, a sve s ciljem prevencije svih oblika nasilja nad djecom i mladima.

Središnje aktivnosti projekta bile su radionice za udomitelje za djecu i mlade te javne tribine namijenjene senzibilizaciji stručne i šire javnosti o potrebama i pravima djece na život bez nasilja te promociji udomiteljstva kao poželjnog oblika alternativne skrbi i sigurnog okruženje za rast i razvoj djece i mladih.

U okviru projekta održano je dvanaest radionica za udomitelje i tri javne tribine: u Križevcima te općinama Kalnik i Sveti Ivan Žabno. Završetak projekta obilježen je 29. rujna 2016. godine u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ u Križevcima održavanjem završnog sastanka udomitelja za djecu i mlade, polaznika radionica i članova projektnog tima.

Sudionici završnog sastanka izrazili su zadovoljstvo ostvarenim aktivnostima te se složili kako je kontinuirana podrška udomiteljima ali i djeci o kojoj udomitelji skrbe te njihovim biološkim obiteljima vrlo važna i potrebna zbog unapređenja kvalitete života i osiguravanja dobrobiti i najboljeg interesa svakog djeteta.

Projekt je sufinanciralo Ministarstvo socijalne politike i mladih, a provodili su ga Udruženje Djeca prva iz Zagreba, kao nositelj projekta i Centar za socijalnu skrb Križevci, kao partner.(ePodravina.hr)

Vezano

Komentari su zatvoreni.