Savjetovalište za reproduktivno zdravlje adolescenata ponovno počinje s radom

foto: Pixabay

U srijedu 5.10.2022. u Zavodu za javno zdravstvo Koprivničko – križevačke županije ponovno počinje s radom Savjetovalište za reproduktivno zdravlje adolescenata. Savjetovalište je smješteno na adresi Trg Tomislava dr. Bardeka 10/10, 48000 Koprivnica, I. kat i radi svaku srijedu od 15 do 17 sati.

Savjetovalište za reproduktivno zdravlje adolescenata otvoreno je 1.3.2015., no zbog pandemije COVID-19 privremeno nije pružalo usluge svojim korisnicima. U Savjetovalištu možete dobiti stručni savjet, podršku i pomoć vezano uz zaštitu i unapređenje reproduktivnog zdravlja, odnosno probleme u spolnom razvoju i menstrualnom ciklusu, rizično spolno ponašanje, spolno prenosive bolesti, njihove komplikacije i posljedice, kontracepciju te metode planiranja obitelji.

U Savjetovalište mogu doći učenice i studentice koje trebaju savjet ili pregled ginekologa. Savjetovalište je prvenstveno namijenjeno učenicima i studentima, ali mogu nam se obratiti i roditelji u potrazi za savjetom u vezi očuvanja reproduktivnog zdravlja svoje djece.

Djevojke i mladići u ovo Savjetovalište mogu doći bez uputnice te bez straha i srama od stigmatizacije okoline, sami ili u pratnji partnera, prijateljice, prijatelja, roditelja.

Kroz Savjetovalište se provodi i cijepljenje protiv humanog papiloma virusa (HPV) za djevojke i mladiće u dobi do 25 godina (bez naručivanja i prethodne najave). U Savjetovalištu radi tim stručnjaka: školski liječnik, ginekolog, a za dolazak u Savjetovalište nije potrebna najava niti uputnica.

Radno vrijeme: svake srijede od 15 do 17 sati

Kontakt telefonski broj: 048 655 143

Vezano

Komentari su zatvoreni.