Proslava povodom 25. obljetnice oslobađanja vojarne u Križevcima

pozivnica-vojarna1_4_dan_pada_vojarne_krizevackih_braniteljaDAN BRANITELJA U Križevcima će se u subotu 17. rujna obilježiti Dan branitelja Grada Križevaca. Obilježavanje počinje već dan ranije, u petak 16. rujna obilaskom mjesta pogibije križevačkih branitelja na zapadno-slavonskom bojištu.

U sklopu programa u 18 sati položit će se vijenci i zapaliti svijeće na spomen obilježju kod Šumarije, a u 18:30 slijedi otvorenje izložbe ratnih crteža Ivana Lackovića Croate u Gradskoj knjižnici. Nakon otvaranja izložbe u 19 sati održat će se znanstveni skup Bitka za vojarne – prva pobjeda u Domovinskom ratu.

Glavna proslava održat će se u subotu 17. rujna kada se potpisuje povelja o prijateljstvu s Gradom Novskom, otvara se Spomen soba Domovinskog rata, polažu se vijenci u Perivoju ratnika, a nakon čega će se kolona s postrojem ratnih zastava HV-a, Križevačkom djevojačkom stražom, Puhačkim orkestrom te samim braniteljima uputiti na Strossmayerov trg.

Na trgu će biti održana sveta misa i svečani dio programa. Nakon svečanog dijela obljetnice, održat će se koncert poznatog Žige. Kompletan program možete pogledati ovdje.(ePodravina.hr)

Vezano
1 komentar
  1. Yimmy piše:

    Moram ovo komentirati jer sam i ja branitelj.Sve ovo vrijeme, proslava , svečanosti i raznih obolježavanja obljetnica nitko se nije sjetio 26 Hrvatskih branitelja iz Apatovca koliko nas je sudjelovalao u obrani RH. Hvala Vam gospodo na pozivu u ime 26 Hrvatskih branitelja iz Apatovca. Velika sramota. Nitko nije bio pozvan, bez obzira dali bi prisustvovao svečanosti. Hvala Vam gospodo o brizi za branitelje…..Bili smo dobri samo kada je trebalo ratovati…ŽALOSNO

Komentari su zatvoreni.