Tomislav Katanović (HSS): Poziv Majdaka (SDP) na suradnju korisniji je od insinuacija s anonimnih blogova

Tomislav_Katanovic_HSSMOGUĆA SURADNJA U križevačkom političkom životu ništa više nije isto nakon što je Branko Hrg napustio HSS. Dugogodišnji gradonačelnik Križevaca trn je u oku gradske oporbe koja pak nudi suradnju njegovim bivšim kolegama.

Situacija se drastično izmijenila u posljednjih nekoliko mjeseci, tj. onog trena kad je Hrg izašao iz stranke. Krešo Beljak kao novi predsjednik HSS-a ušao je u pakt s SDP-om na parlamentarnim izborima, ali na lokalnoj razini poput one u Križevcima bit će nešto teže ostvariti simbiozu između stranaka koje su već nekoliko godina u lošim odnosima.

Križevački haesesovci dobili su poziv gradske organizacije SDP-a i njenog predsjednika Ivana Majdaka za suradnjom. Podsjećamo kako je Majdak za naš portal izjavio kako je kontaktirao kolegu Tomislava Katanovića i direktno mu ponudio suradnju SDP-a i HSS-a povodom parlamentarnih izbora, ali i na lokalnoj razini povodom budućih lokalnih izbora.

Za komentar o njihovoj mogućnoj suradnji koja se u očima Križevčana još uvijek čini kao kao nemoguća misija, upitali smo upravo Tomislava Katanovića, predsjednika gradske organizacije HSS-a i križevačkog dogradonačelnika.

– Drago mi je da je i gosp. Majdak konačno za suradnju jer je ona za građane puno korisnija od fantazija i insinuacija s anonimnih blogova. Žao mi je da se ta suradnja nije mogla postići bez direktive s vrha.

Katanović nam je dodatno objasnio kako na lokalnoj razini nema razloga za podjele, već se oko komunalnih, socijalnih i ostalih lokalnih tema treba slagati i surađivati. Konkretan odgovor o prihvaćanju ili odbijanju suradnje nismo dobili.

– Križevački HSS spreman je na iskrenu i konstruktivnu suradnju sa svim političkim strankama, udrugama i pojedincima kojima su interesi našeg Grada ispred stranačkih, osobnih ili drugih interesa. No, prije svega, koncentrirani smo na razvoj programa, politika i kadrova koji će ih biti sposobni provoditi i osigurati prosperitet naših Križevaca. Želimo izgraditi stranku iz koje će glavna vijest biti što će i koga ponuditi na predstojećim lokalnim izborima, a ne s kim će koalirati – stav je križevačkog dogradonačelnika.

Nakon nedjeljnih izbora i uspostave nove vlasti u Hrvatskoj, fokus političara sve će više zauzimati lokalni i regionalni izbori koji su na redu u 2017. godini i na kojima se, između ostalih, biraju župani, gradonačelnici, općinski načelnici. Bitne funkcije koje određuju život malog čovjeka ponekad i više od političkih elita koje čine državnu vlast. Iako je još prerano govoriti o bilo kakvoj suradnji između najvećih političkih protivnika u Križevcima, čini se kako obje strane pokušavaju zauzeti što bolju startnu poziciju koja će usmjeriti daljnji tijek događaja.(ePodravina.hr)

Vezano

Komentari su zatvoreni.