Večeras otvorenje likovne izložbe ‘Svetost u očima djece’

IMG_2002-640x330_Svetost_u_ocima_djece_likovna_izlozba_Statuti“Svetost u očima djece” naziv je izložbe likovnih radova koja će kao dio programa Dana sv. Marka Križevčanina biti otvorena večeras u 18 sati u prostorijama Društva za očuvanje križevačke baštine “Križevački štatuti”, uz župnu crkvu sv. Ane, u Šenoinoj 5. Riječ je o likovnim radovima prispjelima na natječaj za četiri dosad održana Susreta hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva “Stjepan Kranjčić” u Križevcima.

Radi se o jedinom natječaju i susretu za dječje književno i likovno stvaralaštvo protkano kršćanskim vrijednostima učenika osnovnih škola u Republici Hrvatskoj, što u zajedništvu organiziraju Osnovna škola Ljudevita Modeca iz Križevaca i Udruga za promicanje znamenitih Križevčana “Dr. Stjepan Kranjčić”.

Nakon natječaja najbolji se radovi javno prezentiraju i objavljuju u zborniku, dok se svi pohranjuju u arhivu organizatora. Za ovu su priliku iz arhiva u najvećoj mjeri izdvojeni radovi križevačkih osnovnoškolaca pa će izložbu zato i otvoriti ravnatelj Osnovne škole Ljudevita Modeca Dražen Bokan.

Organizator je izložbe, koja će biti otvorena utorkom i petkom od 19 do 21 sat sve do 17. rujna, Društvo za očuvanje križevačke baštine “Križevački štatuti”.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.