Radovi u Koprivničkoj kasne, stanari teško prometuju

Koprivnicka_ulica_radovi_2015_problemi_Ivan_Podhraski_1Krajem prošlog tjedna u redakciju nezavisnog portala Križevci.info e-poštom je stigla ispovijest Ivana Podhraškog, stanara Koprivničke ulice u Križevcima, gdje od prošle zime traju radovi u okviru projekta obnove državne ceste DC41. Požalio se na sporost i lošu izvedbu radova kojima se ne nazire kraj:
– Zbog loše pripreme i izvođenja radova rubnike su više puta postavljali i vadili, betonirali potporne zidove i ponovno ih rušili, micali te betonirali. Ta agonija za stanare uz državnu cestu traje mjesecima, opisao je Podhraški.

Susjedi zvali inspekciju

Stanari Koprivničke ulice su u jednom navratu zvali inspekciju koja je, navodi dalje Podhraški, na terenu utvrdila lošu izvedbu pa su se radovi na potezu od 200 metara morali ponoviti. Zbog pripreme nogostupa ulazi u dvorišta su im onemogućeni, a nasipani šljunak nije zbijen pa kotači automobila propadaju:
– Neki dan sam vrtio kotačima i propao 40 centimetara, a morao sam autom ući u dvorište kako bi ga maknuo s državne ceste u samom naletu kamiona iz suprotnog smjera, opisuje Podhraški jednu od opasnih situacija.

Koprivnicka_ulica_radovi_2015_problemi_Ivan_Podhraski_2S obzirom da se radi o državnoj cesti kojom dnevno prometuje veliki broj vozila, stanari tvrde da im je zbog razlike u nivelaciji ceste, nogostupa i njihovih ulaza u dvorišta svakodnevno ugrožena sigurnost, što potvrđuje i sam Podhraški:
– Oštetio sam vozilo, pragove i podvozje, prilikom ulaza u vlastito dvorište, jer je nogostup postavljen više u odnosu na cestu i prilaz garaži.
Pitaju se tko će biti odgovoran za nastalu štetu na privatnoj imovini ili, u najgorem slučaju, ugrožen život stanara.

I gradska uprava nezadovoljna

Iz Ureda gradonačelnika na ovu smo temu dobili kratko priopćenje u kojem stoji da je svoje nezadovoljstvo situacijom u Koprivničkoj ulici potvrdio i sam gradonačelnik Branko Hrg u ponedjeljak (20. srpnja, op.a.), u emisiji na Radio Križevcima te su naglasili da je Grad Križevci više puta tražio ubrzanje i završetak radova.

Na naš upit upućen poslovnoj jedinici Hrvatskih cesta u Varaždinu, koji je investitor projekta, tamošnji rukovoditelj nas je obavijestio da radnici nisu ovlašteni davati izjave za medije te nas uputio na njihov zagrebački ured za odnose s javnošću. U priopćenju iz tog ureda navode da su u proteklih 20 dana izvedeni radovi uglavnom na dijelu staza i odvodnji te na kolničkoj konstrukciji, a zatim je započela priprema za asfalterske radove.

Koprivnicka_ulica_radovi_2015_problemi_Ivan_Podhraski_3Hrvatske ceste: Radovi će završiti do 15. kolovoza

Što se tiče dinamičkog plana, navode iz Hrvatskih cesta, započelo se sa izvođenjem asfalterskih radova, tj. radova vezanih uz kolničku konstrukciju, koji iznose 72% ukupnih radova na kolničkoj konstrukciji ceste. Nadalje će izvoditi radove na pješačkim stazama, koje su tek do pola završene.

Završni radovi podrazumijevaju radove na nosivom sloju kolničke konstrukcije ceste i staza, uz postavljanje prometne signalizacije kao i uređenje hortikulture, stoji u priopćenju. Iako nisu izravno komentirali navode o lošoj izvedbi i kašnjenju čitavog projekta, iz Hrvatskih cesta očekuju da će, uz pojačani angažman izvođača, radovi završiti do 15. kolovoza ove godine te mole za strpljenje.(kž.info)

Koprivnicka_ulica_radovi_2015_problemi_Ivan_Podhraski_4Podaci o projektu „Obnova državne ceste DC41, Koprivnička ulica u Križevcima“

Investitor: Hrvatske ceste d.o.o.
Izvođač: Pedom asfalti d.o.o. Zagreb
Nadzor: Labos d.o.o. Varaždin
Ugovorena vrijednost: 1.745.258,00 kn

Trenutno stanje izvršenosti projekta (%):
– Zemljani radovi: 92%
– Kolnička konstrukcija: 28%
– Odvodnja: 58%
– Kabelska kanalizacija: 99%
– Radovi na pješačkim stazama: 48%
– Potporni zid: 91%

Koprivnicka_ulica_radovi_2015_problemi_Ivan_Podhraski_5

20 godina CSF
Vezano
3 komentara
  1. sdpfuker piše:

    Ali ne smeta jer je na čelu Hrvatskih cesta SDP-ovac Jurica Krleža. Druga bi stvar bila inače…

    1. CrKveni kmer piše:

      A boli vas taj Jurica Krleža, kaj dečko se Hrgu neda veslat i već ne valja? Sreća naša da imamo na čelu županijskih cesta HSS-ovca Drageca Guzalića pa nam u županiji što se cesta tiče sve štima 🙂

      1. sdpfuker piše:

        Znaš li ti uopće razliku između Hrvatskih cesta i Županijske uprave za ceste?

Komentari su zatvoreni.