Završio projekt ‘Moj korak do samostalnosti’

U petak 26. kolovoza 2016. godine u Čakovcu je održana završna konferencija projekta “Moj korak do samostalnosti”. Projekt je financiran od strane Europske unije, a nositelj je Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije, dok je Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji “Maslačak” Križevci bila partner, kao i Razvojna agencija Grada Čakovca ČAKRA.

Projekt je trajao od 1. srpnja 2015. sve do 31. kolovoza 2016. godine. U projektu je sudjelovalo deset članova križevačke udruge Maslačak, od kojih je troje bilo smješteno u stambenu zajednicu. U organiziranom stanovanju su imali mogućnost iskusiti samostalno življenje izvan roditeljskih domova i institucija, uz potporu i pažnju asistenata i stručnih suradnika.

Tijekom boravka u stambenoj zajednici pokazali su veliki napredak u smislu osamostaljenja, brige o sebi kao i adekvatnog suživota s drugim stanarima. Ostali članovi Maslačka su sudjelovali na radionicama – samozastupanje, osnove informatike, uradi sam samostalno življenje i sport i rekreacija. Svi zajedno su kroz projekt stekli nova znanja, iskustva, vještine i nove prijatelje.

letak_moj_korak_do_samostalnosti_projekt_udruga_maslacak

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.