Napokon radovi na prugama

 

Početak velike investicije u željezničku infrastukturu napokon možemo vidjeti i na terenu. Potkraj srpnja počelo se s milijardu i pol kuna vrijednim radovima na dionici Dugo Selo – Križevci. A u neposrednoj blizini, u smjeru Bjelovara, gradi se 12 kilometara nove pruge.

Radovi na pruzi u blizini Vrbovca u punom su jeku. Nakon autocesta i željeznica je napokon došla na red. Novac iz europskih fondova pokrenuo je bagere na trideset osam kilometara dionice Dugo Selo – Križevci. Komadić je to važnog robnog koridora od luke Rijeka do Budimpešte.

Izgradnja jedanaest nadvožnjaka zaustavit će i česta stradanja na pružnim prijelazima. Oživjet će i lokalna zajednica – Vrbovec će tri i pol godine biti novi dom građevinarima.

U blizini se već osam mjeseci gradi i 200 milijuna kuna vrijedna spojnica Gradec – Sveti Ivan Žabno. Prepolovit će vrijeme putovanja između Bjelovara i Zagreba.

Predugo se čekalo na administrativnim predradnjama. Natječaj za Dugo Selo – Križevci ponavljao se triput tijekom tri godine, a cijelo to vrijeme novac je čekao neiskorišten i gotovo je otišao u vjetar.

Očekuje nas još 15 milijardi kuna europskog novca za željeznicu. (HRT)
 

Vezano

Komentari su zatvoreni.