Srednja škola Ivan Seljanec jedan od partnera u projektu ‘Socijalno poduzetništvo’

Projekt „Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista“ (7)

Srednja škola „Ivan Seljanec“ Križevci već je šest mjeseci jedan od partnera u projektu “Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista” čiji je nositelj Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar. Stoga je ove srijede, 13.1.2016. održano studijsko putovanje u Križevce kojem su domaćini bili Srednja škola „Ivan Seljanec“ Križevci i socijalno poduzeće Hedona d.o.o. Cilj ovog projekta vrijednog oko 850 000 kuna je modernizirati kurikulum u predmetu Poduzetništvo za zanimanje komercijalist, točnije uvesti sadržaje koji bi govorili o socijalnom poduzetništvu, ali i osmisliti priručnik za socijalno poduzetništvo, izraditi nove nastavne materijale te educirati nastavnike za provođenje novih sadržaja. Osim škole nositelja projekta i škole domaćina ovog posljednjeg sastanka, u projektu kao partneri sudjeluju i Srednja škola Koprivnica, Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, Studentski poduzetnički inkubator Sveučilišta u Zagrebu, Socijalna zadruga Humana nova iz Čakovca, Socijalna zadruga Pružimo ruke iz Bjelovara te socijalno poduzeće Hedona d.o.o. Križevci, također jedan od domaćina ovog studijskog putovanja. Sudionici su se najprije okupili u Srednjoj školi „Ivan Seljanec“ Križevci gdje ih je pozdravila ravnateljica Gordana Juran-Ratković. Nakon razgledavanja i upoznavanja sa školom, krenulo se u obilazak čokolaterije Hedona d.o.o. O samom osnivanju poduzeća i o načinu poslovanja te misiji i viziji poduzeća govorila je direktorica Gorana Katalenić dok je proizvodnju predstavila tehnologinja i voditeljica proizvodnje, Sunčica Starinec. Nakon razgledavanja proizvodnje te kušanja slatkih Hedoninih delicija, partneri su održali sastanak partnerskog vijeća na kojem im se pridružio i pročelnik upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Križevaca, Mladen Tenodi. Pozdravio je goste i ukratko predstavio Križevce te istaknuo podršku Grada ovakvim projektima. Partnersko vijeće vodila je voditeljica projekta Nataša Vibiral koja je sve nazočne upoznala s tijekom projekta te planom aktivnosti koje slijede: studijskim posjetom Koprivnici, organizacijom edukacija za nastavnike i učenike. O poslovima na izradi priručnika o kurikulumu društvenog poduzetništva govorila je voditeljica radne skupine za izradu kurikuluma Ornela Malogorski. Članovi radne skupine uz pomoć savjetnika za sadržaje socijalnog poduzetništva Teodora Petričevića te savjetnice za izradu kurikuluma Majde Fajdetić, aktivno su radili na usuglašavanju kurikuluma sa Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom, završavanju scenarija za video-vježbe te na izradi poslovnog plana koji će biti pripremljen i dostupan svim školama koje obrazuju buduće komercijaliste u računalnom obliku.
Voditeljica projekta Nataša Vibiral istaknula je da se planirane aktivnosti odvijaju prema planu te pohvalila sve sudionike koji su zaslužni za to.
Studijski posjet Križevcima završio je obilaskom prodajne kućice Čokolaterije Hedona na Strossmayerovom trgu u Križevcima gdje su se sudionici opskrbili dovoljnim količinama najdraže slastice.

Projekt „Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista“ (2)

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Projekt „Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista“ (5)

????????????????????????????????????

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.