Danas i sutra ‘4. Dnevni boravak’ ispred starog kina

Gradski muzej u Križevcima i pogled niz Ulicu Tome Sermagea u kojoj se nalazi. (foto: R.Matić)
Gradski muzej u Križevcima i pogled niz Ulicu Tome Sermagea u kojoj se nalazi. 30. siječnja održava se u njemu jubilarna deseta Noć muzeja (foto: R.Matić)
Gradski muzej u Križevcima i pogled niz Ulicu Tome Sermagea (foto: R.Matić)

U organizaciji Društva za očuvanje križevačke baštine „Križevački štatuti“ danas i sutra će se u ulici Augusta Šenoe 7 održati ljetno kulturno druženje “4. Dnevni boravak”. Program će se održati na otvorenom ispred nekadašnjeg kina Kalnik, odmah pored Gradskog muzeja Križevci. Za večeras od 19:30 sati na programu će se naći poezija Josipa Petrlića Pjera, vintage moda Ljiljane Petrlić te mini izložba slika Marine Orak, uz glazbenog gosta Davora Čukelja iz Zaprešića.

Za srijedu u isto vrijeme je zakazano poetsko–glazbeno druženje uz šansone Mediterana, s glazbenikom, književnikom i publicistom Stjepom Martinovićem iz Zagreba. Bit će izveden i skeč “Sendvič s tirolskom” od strane Dejana Novaka, predsjednika Priločke amaterske scene P.A.S. iz Preloga. U slučaju lošeg vrmena program se obje večeri seli u prostorije Križevačkih štatuta, gdje će ulazak biti slobodan.

Istodobno će u prostoru Križevačkih štatuta, povodom 50. obljetnice postojanja Radija Križevci, biti otvorena izložba fotografija gostiju emisije “I ja sam tu” autora Josipa Petrlića Pjera, koju su postavili sam autor te Boba Csik.

Vezano

Komentari su zatvoreni.