Predstavljen projekt Pokreni društvo, volontiraj!

DSC_0163_volonterski_centar_link_projekt_volontiraj_glas_mladih_krizevciVOLONTERIZAM Na konferenciji za medije koju je organizirala udruga Glas mladih predstavio se projekt Pokreni društvo, volontiraj! kojeg financira Ministarstvo socijalne politike i mladih te Grad Križevaci ukupne vrijednosti 189.602 kuna.

Pokreni društvo, volontiraj provode udruga Glas mladih Križevci – Volonterski centar Link u partnerstvu s Gradom Križevcima, Gradom Vrbovcem, Općinom Sveti Petar Orehovec, Centrom za socijalnu skrb Križevci i Gimnazijom Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci.

Predstavnici Volonterskog centra Link koji djeluje u sklopu udruge Glas mladih Križevci, Andrea Katanović Babić, Željko Jurković i Ivan Augustinčić predstavili su ciljeve projekta, a to su promicanje vrijednosti volontiranja, razmjena informacija o ponudi i potražnji volonterskog rada, obrazovanje o menadžmentu volontera i obrazovanje građana o volontiranju.

Projekt čija je vrijednost 189.602 kuna sufinancira Ministarstvo socijalne politike i mladih i Grad Križevci, a provodi se u okviru mjere 1.5. Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnog društva od 2012. do 2016. godine.

DSC_0164_volonterski_centar_link_projekt_volontiraj_glas_mladih_krizevciProjekt se sastoji od osam aktivnosti od kojih se dvije odnose na upravljanje projektom te vidljivost i promidžbu. Od glavnih aktivnosti tu su obrazovanje o volonterstvu koje se sastoji se od radionica za organizatore volontiranja i volontere, zatim Informiranje i savjetovanje koje će se provoditi putem web stranice www.volonterski.hr i facebook stranice Volonterskog centra Link te putem besplatnog info telefona. Slijede aktivnosti vezane za Volontersku burzu koja se sastoji od dva modula.

Prvi se odnosi na vođenje volonterske burze na web stranici Volonterskog centra. Drugi modul je razvoj zasebne web aplikacije kojom bi se omogućilo vođenje svih potrebnih radnji za menadžment volontera na jednom mjestu. Organizacija Volonterskih akcija je sljedeća aktivnost, zatim Međunarodni volonterski kamp i Gimnazijski volonterski klub koji sudjeluje u pružanju besplatnih instrukcija djeci iz socijalno i materijalno ugroženih obitelji u osnovnim školama Ljudevita Modeca i Vladimira Nazora.(ePodravina.hr)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.