Tomislavova – crijepovi prijete prolaznicima

Zimski uvjeti proteklih mjeseci popraćeni sniježnim padalinama dodatno su ubrzali propadanje na nekim, inače neodržavanim i napuštenim nekretninama na području grada. Tako je neke sugrađane zabrinulo stanje kuće na početku Tomislavove ulice, između hotela “Kalnik” i fotografske radnje. Prema riječima susjede Olge Razum Šujica, s krova spomenute kuće, koja je već neko vrijeme napuštena, padaju crijepovi na nogostup i prijete sigurnosti prolaznika.
– Već dobre dvije i pol godine upozoravam na situaciju vlasnika nekretnine, objašnjava Razum Šujica koja je ovih dana javno ukazala na problem i putem virtualne društvene mreže Facebook.

“Ruševina” građevinske tvrtke

Radi o prilično frekventnom mjestu za pješake, blizu glavnog gradskog raskrižja sa semaforima, jer ovuda svakodnevno prolaze djeca na putu do škole i kući, putnici koji pješače do željezničkog kolodvora ili pak majke s dječjim kolicima. Prema podacima s digitalne ortofoto karte Državne geodetske uprave, riječ o nekretnini na adresi Tomislavova 10, odnosno katastarskoj čestici 1575/1. U odgovarajući posjedovni list broj 2729 upisana je tvrtka Radnik d.d. iz Križevaca, čije je sjedište niz istu ulicu, na kućnom broju 45.

“Bliski susret” s crijepom s tog krova imala je i majka sugovornice, koja je zatim pokušala ugovoriti sastanak s predstavnicima vlasnika nekretnine, no nažalost bez uspjeha, nisu uspjeli doći dalje od porte.
– Kad god sretnem nekoga iz tvrtke Radnik skrećem im pozornost na taj problem, ali on se ne rješava, ističe Razum Šujica, koja ne želi da netko ozbiljno nastrada u njenom susjedstvu, pa je fotografije kuće i ostataka razbijenih crijepova podijelila s javnošću.

Problem su i mačke lutalice

Da problem bude veći, u interijeru i oko kuće, prema navodima naše sugovornice, već nekoliko godina žive samo mačke lutalice, njih barem desetak, pa je zbog bojazni za širenjem zaraze svojedobno na teren izašla i sanitarna inspekcija, koja je izvršila uvid i odgovorila da nisu ništa uočili.
– Kad su u vrhuncu populacije, mačaka ima preko dvadeset, obitavaju u spomenutoj kući i u kući do hotela u ulici Stjepana Radića. Mladunci umiru od boleština gdje stignu, otkriva Razum Šujica detalje ovog, po svemu sudeći, ozbiljnog zdravstvenog problema.

Mačke mogu biti i prijetnja, posebno djeci, jer je i sama susjeda imala neugodno iskustvo sa ženkom s mladuncima koja je napala njeno tada jednogodišnje dijete. Iako su pozivi i dopisi  upućivani prema vlasniku nekretnine i inspekcijama, nikakvih konkretnih pomaka nije bilo, a veterinarska stanica i komunalno redarstvo međusobno prebacuju nadležnost. Razum Šujica je razgovarala i s gradskim pročelnikom koji joj je rekao da taj problem nije u nadležnosti Upravnog odjela za stambeno-komunalne djelatnosti. Zbog svega navedenog ostaje za nadati se da će se nadležni ipak sami prepoznati i na vrijeme reagirati prije nego se dogodi kakva nesreća.

Vezano

Komentari su zatvoreni.