Katanović i Rajn najavili: U Čret dolaze još dvije tvrtke

Ove godine u Gospodarsku zonu Gornji Čret doći će dvije tvrtke koje bi, za početak, trebale zaposliti šezdesetak radnika, rekao je predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović na konferenciji za medije uoči 32. sjednice Gradskog vijeća.

Tvrtka Inter-delta planira izgradnju klaonice i pogona za preradu peradi najsuvremenijom inovativnom tehnologijom koja u zatvorenim procesima brine i o zbrinjavanju svog otpada, bez ikakve emisije štetnih plinova u atmosferu. Pogon bi se trebao početi graditi krajem godine, a tvrtka bi za najam zemljišta plaćala oko 4700 kuna mjesečno tijekom 25 godina. Vijećnici će raspravljati i o prodaji 6785 četvornih metara građevinskog zemljišta u Čretu za nešto više od 400 tisuća kuna tvrtki Bas iz Svete Helena, koja tamo planira proizvoditi ekološke filtere. Osim toga, na dnevnom redu su točke o izmjenama i dopunama Statuta i Poslovnika te odluka o smanjenju naknade za predsjednika Gradskog vijeća.

Gradonačelnik Mario Rajn rekao je da svi radovi u gradu i okolici teku prema planu. Najavio je uskoro potpisivanje ugovora za dogradnju Dječjeg vrtića Križevci, početak radova na uređenju kino-dvorane u prostoru Razvojnog centra i tehnološkog parka te konačno rješavanje problema vodoopskrbe Apatovca, Gornje Glogovnice i Jarčana. Najavio je i uređenje Ulice Stjepana Radića, a obećao je da će, čim vrijeme dopusti, atletska staza dobiti i tartanski sloj. S obzirom na to da su nakon potresa oštećene zgrade gradskih osnovnih škola, pitali smo ga u kakvom su sada stanju i jesu li sigurne za korištenje.

“Obavljena je nužna sanacija, uklonjeni su dimnjaci i sanirani su ti dijelovi krovišta. Međutim, za budućnost nam ostaje investicija prvenstveno u Modec jer on dugo nije obnavljan. U ovom trenutku zgrada je sigurna, ali dugoročno će svi politički akteri trebati sjesti i vidjeti kako sustavno riješiti taj problem. Možda treba razmišljati o izgradnji nove osnovne škole”, rekao je Rajn.

 

 

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.