Keš bi Zmagi dao malo svoje kose

Od poteza Mladena Kešera strepit će i dežela. Kešer je naime Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske podnio kaznenu prijavu za klevetu protiv slovenskoga političara Zmage Jelinčiča, zato što je ovaj rekao da su Hrvati stoka. Kešer u jučerašnjoj poruci hrvatskim medijima predlaže DO-u da Zmagi Jelinčiču sudi radi počinjenja navedenog kaznenog djela klevete i da ga se kazni prema zakonu. Zmago Jelinčič je slovenski parlamentarni zastupnik ultranacionalističke Slovenske nacionalne stranke i kandidat za predsjednika susjedne države, koji je u jednoj predizbornom sučeljavanju na radiju izjavio kako su Hrvati stoka, barbari, te da su podržali Hitlera, izazvavši time opravdani bijes hrvatske i europske javnosti.

Od Jelinčiča, kojeg uporno oslovljava s kroatiziranim ć na kraju prezimena, Kešer traži da "odgovara prema hrvatskim zakonima kako i Hrvati moraju za svaki svoj postupak odgovarati".
Naš propali predsjednički kandidat kaže da je "čekao da netko od institucija koje brinu o ugledu i sigurnosti Hrvatske pokrene
postupak protiv kontraverznog nacionaliste, slovenskog političara i predsjednika SNS-a Zmaga Jelinčića koji je uvrijedio Hrvate svojim nacionalističkom retorikom", te smatra da je Jelinčič tim svojim izjavama "pokazao pretendencije na hrvatski teritorij, što je opasno za Hrvatsku."

  Jelinčič je u prvom krugu slovenskih predsjedničkih izbora osvojio 20 posto glasova, što mu nasreću nije bilo dovoljno za ulazak u drugi krug. Kešerovo je stajalište da je taj postotak "zabrinjavajuć za ljude koji su u Europskoj uniji, a Hrvatska i političari srljaju u Uniju kao da je to jedini spas za Hrvatsku." Svoje poglede na vanjsku politiku Kešer, koji se i na ove parlamentarne izbore optimistično javlja kao nezavisni kandidat, nije dodatno obrazložio. No baveći se tuđim propalim političarima opet nastoji na sebe privući pozornost, jer vjeruje da se "s postupkom protiv Jelinčiča moraju zaštiti Hrvate od kleveta na njihov račun." I bio bi možda ozbiljan da Jelinčiču nije poručio da "ako želi imati nešto hrvatsko, a navodno je porijeklom Hrvat, spreman sam mu posuditi malo hrvatske kose."

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.