Mato Devčić vršitelj dužnosti ravnatelja koprivničke bolnice

IMG_1010_izvanredna_tiskovna_konferencija_zupan_KorenDanašnjim danom na mjesto vršitelja dužnosti ravnatelja Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica stupio je doktor Mato Devčić, odlukom upravnog vijeća bolnice koje je prošli mjesec imenovao koprivničko-križevački župan Darko Koren. Dr. Devčić je na današnjoj tiskovnoj konferenciji u županijskoj upravi izjavio kako je kao dosadašnji ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije pokazao da je postignut kvalitetan pomak u upravljanju tom ustanovom te kako će se prijaviti na mjesto ravnatelja koprivničke bolnice:
– Vjerujem da bih u tom radu kao ravnatelj koprivničke bolnice mogao napraviti jedan vrlo ozbiljan kvalitativni pomak, istaknuo je dr. Devčić.

Izvanrednu tiskovnu konferenciju sazvao je župan Koren zbog, kako stoji u priopćenju, medijskih natpisa te negativnih konotacija proizašlih iz donošenja njegove odluke o imenovanju upravnog vijeća koprivničke bolnice:
– Mi smo još u 4. mjesecu ove godine dobili određene smjernice po kojima smo morali postupati, a one se temelje na ukidanju Zakona o sanacijskom postupku zdravstvenih ustanova koji za posljedicu ima preuzimanje natrag osnivačkih prava koje su tri i nešto godine bile u ingerenciji države odnosno Ministarstva zdravlja. Kao posljedica preuzimanja tih osnivačkih prava trebalo je potpisati i Sporazum kojim bi mi preuzeli i financijsko stanje ustanove koja je u tom trenutku bila u gubitku 50 milijuna kuna, istaknuo je Koren.

IMG_1012_izvanredna_tiskovna_konferencija_zupan_KorenŽupan je dodao kako je odbijao potpisati taj sporazum s obzirom da njime nije jasno i precizno definirano koje su obveze Županije u vraćanju dugova bolnice:
– Postoje dva problema tu. Jedan je Zakon o ustanovama koji govore da ste vi kao osnivač apsolutno i solidarno odgovorni za poslovanje svake Vaše ustanove. Što znači da ste preuzimanjem prava, preuzimanje upravljanja bolnicom isto tako odgovorni i za poslovni rezultat koji je u tom trenutku bio gubitak od 50 milijuna kuna, naveo je Koren, napomenuvši da je početkom kolovoza od Ministarstva zdravlja došao prijedlog revidiranog sporazuma kao i stroži naputak kako je nužno imenovati upravno vijeće bolnice.

Članovi novog upravnog vijeća su Miljenko Flajs, HSS-ov je vjeroučitelj iz Koprivnice, Tihomir Hodak, magistar znanosti u području informatike iz Križevaca, direktor Križevačkog poduzetničkog centra te član tamošnjeg HSS-ovog stručnog vijeća, a Željka Koluder Vlahinja županijska je pročelnica za zdravstvo. Za potonju župan Koren je istaknuo kako u njenom imenovanju nema apsolutno nikakvog kršenja zakona jer je on predložio upravno vijeće, a ne sama pročelnica te kako je odabrana kao osoba koja je u toku sa svim informacijama oko poslovanja koprivničke bolnice te kao takva može pomagati u ovom prijelaznom razdoblju.

opca_bolnica_koprivnica_zdravlje_specijalistiŽupan Koren je kategorički odbacio insinuacije da iza svega stoje političke ambicije te objasnio kako nikakvi politički interesi nisu bili prisutni tijekom donošenja ove odluke:
– Takva jedna mržnja na lokalnoj razini, možete si misliti koliko se ona nadogradi i generira u nekakvu nacionalnu mržnju i zbog čega je Hrvatska sad u najvećim problemima. Upravo zato što smo kao društvo toliko podijeljeni po svim mogućim osnovama i svim šavovima raspucani da to više nitko ne može sastaviti.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.