Branitelji PTSP-ovci na duhovnoj obnovi

SAM_6570_branitelji_ptsp_duhovna_obnova_KrapanjČlanovi Županijske udruge hrvatskih branitelja lijećenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Koprivničko-križevačke županije „Sv. Marko Križevčanin“ u suradnji s UHBL PTSP Grada Zagreba sudjelovali su sa svojim suprugama na Duhovnoj obnovi – Kursiljo na otoku Krapnju od 15. do 19. lipnja 2016. godine.
– Na duhovnoj obnovi okupili se pedesetak branitelja iz cijele Hrvatske kao i Hercegovine, gdje se osjećalo zajedništvo prijeko potrebno hrvatskom narodu, istaknuo je Miljenko Car, predsjednik UHBL PTSP “Sv. Marko Križevčanin”.

SAM_6586_branitelji_ptsp_duhovna_obnova_KrapanjU tih pet dana polaznici Duhovne obnove su kroz molitvu, meditaciju, razgovore, slušajući mnoga svjedočenja vjere suradnika “Kursilja”, barem u jednom dijelu prepoznali sebe i dio svojih problema, produbili spoznaju o sebi, drugim ljudima te o vjeri općenito kao i razgovorom sa vlč. Andrijom Vrane koji nije ničim ograničen, koji svima pruža mogućnost dugotrajnog razgovora s iznošenjem svih važnijih detalja, detektiranih problema, a naravno i tumačenja i savjeta velečasnog kao i mogućnost ispovijedi.

SAM_6506_branitelji_ptsp_duhovna_obnova_KrapanjPolaznici Duhovne obnove imali su mogućnost razgovora i rasprava sa g. Zoranom Komarom, našim poznatim psihologom koji je održao predavanje na temu problematike hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a i članova njihovih obitelji. Polaznike tečaja podsjetio je izaslanik Ministarstva Hrvatskih branitelja, gospodin Miro Cukrov.
– Ovo je bilo jedno dragocjeno i nezaboravno iskustvo koje doprinosi većem razumijevanju i snošljivosti u bračnoj zajednici i obitelji, zaključio je Car.

Vezano

Komentari su zatvoreni.