Do subote traje Alpe Jadran Festival mladih pisaca

DSCN7745_alpe_adria_jadran_festival_mladih_pisaca_2016U četiri grada kontinentalne Hrvatske – Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu i Varaždinu, od danas do subote se održava Alpe Jadran Festival mladih pisaca koji okuplja mlade književnike iz četiri države Europske unije – Mađarske, Austrije, Slovenije i Hrvatske. Na festivalu će sudjelovati devet autora koji će imati niz javni čitanja u školama čime će se mladima u formativnim godinama pružiti uvid u suvremenu srednjoeuropsku književnost, odnosno u sve različitosti, ali i sličnosti kulturnog prostora koji je u određenim povijesnim razdobljima bio dio istih političko-administrativnih cjelina.

Osim čitanja u školama i drugim javnim prostorima, festival će služiti i kao platforma za daljnju suradnju i zajedničke projekte. Radovi svih sudionika bit će prevedeni na hrvatski i objavljeni u časopisu za književnost Artikulacije.
U ovogodišnjem programu sudjeluju: Constantin Göttfert (AUS), Davor Ivankovac (HRV), Lucas Kristan (AUS), Franjo Nagulov (HRV), Kristian Novak (HRV), Roland Orcsik (MAĐ), Tomo Podstenšek (SLO), AnnaTerék (MAĐ) i Tina Vrščaj (SLO).

Nositelj projekta je RockLive iz Koprivnice, uz više domaćih i međunarodnih partnera: Časopis za književnost Lichtungen (Graz, Austrija), EditionKeiper (Graz, Austrija),Beletrina (Ljubljana, Slovenija), NagyGáspárKulturálisKözpont (Vasvár, Mađarska), Matica hrvatska Varaždin, Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva (Đurđevac), Muzej grada Koprivnice, Gimnazija „Fran Galović“ (Koprivnica), Srednja škola „Ivan Seljanec“ (Križevci), Kulturno kreativni centar Pixel (Koprivnica).

festival_alpe_jadran_mladi_pisci_2016

Vezano

Komentari su zatvoreni.