Nazorovci završili još jedan Erasmus projekt, već planiraju nove

Osnovna škola “Vladimir Nazor” završila je svoj treći Erasmus+ KA1 projekt pod nazivom “Be kind, don`t leave them behind” usmjeren na dobrobit učenika, razvoj empatije, uvođenje inkluzivnih metoda i nastavak razvijanja europske građanske dimenzije kroz suradnju s drugim školama iz EU. U sklopu projekta osmero učitelja polazilo je strukturirane tečajeve u inozemstvu na temu inkluzije, a stečeno znanje implementirali su kroz desetak aktivnosti s učenicima koje su
kontinuirano provodili dvije godine. Sudjelovali su u dva eTwinning projekta – na temu poticanja čitanja i fraktalnih crteža, pokrenuli su nove izvannastavne aktivnosti usmjerene na biblioterapeutski pristup književnosti, umjetničko izražavanje kao poticaj za postizanje emocionalne dobrobiti učenika, proučavali su doprinos nacionalnih manjina lokalnom društvu i temeljem istraživačkog rada s učenicima izradili brošuru Poznati (ne)Križevčani koja će biti tiskana uoči Dana škole.

Među projektnim aktivnostima bilo je i snimanje radio drama, rad s nadarenim učenicima u području fizike i usavršavanje u području rada s učenicima s teškoćama, a u neke aktivnosti uključeni su i stručnjaci iz drugih područja – magistra edukacijske rehabilitacije Helena Strsoglavec i profesorica violine Dijana Komazin. Na brojnim online sastancima, križevački su učenici raspravljali s učenicima iz Njemačke, Norveške, Islanda i Finske, čitali su jedni drugima, zajedno svirali, rješavali kvizove i općenito upoznavali se i povezivali. Zahvaljujući projektu uređen je i interijer škole pa odsad i učenici i učitelji imaju nekoliko kutaka za opuštanje. Tijekom provedbe projekta, Nazorovci su na tjedan dana ugostili kolege iz Barcelone koji su u križevačkoj školi učili kako podučavati robotiku i raditi s nadarenom djecom u području fizike i astronomije.

Na završnoj konferenciji projekta prekjučer su svoja iskustva s edukacija podijelili učitelji Selina Golec Petrović, Moni Harča, Ana-Marija Smoljanec, Nina Tenodi, Petra Belaj, Tomica Turković, koordinatorica projekta stručna suradnica knjižničarka Andrea Katanović Babić i ravnatelj Igor Brkić. Plan im je nastaviti sa započetim aktivnostima i u idućim školskim godinama, uključiti što veći broj učitelja u sljedeće Erasmus projekte (do sad ih je sudjelovalo 18) te uključiti učenike i u inozemne mobilnosti.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.