Mogu li Križevci dobiti još jedno vježbalište? Glasujte!

cocacola_970x456_1_vjezbaliste_aktivna_zonaCoca-Cola u Hrvatskoj pokreće projekt izgradnje dvadeset vježbališta na otvorenome, tzv. aktivnih zona, sa željom da građane potakne na redovito vježbanje i rekreaciju. Uređenje vježbališta na otvorenome nova je aktivnost u okviru višegodišnjega Coca-Colina projekta Pokret za radost, kojim se građane potiče na kretanje te educira o važnosti uravnotežene prehrane i redovite tjelesne aktivnosti za zdravlje. Prva aktivna zona bit će uređena u Zagrebu, a o tome koji će još gradovi dobiti vježbališta na otvorenome odlučit će sami građani, koji će moći glasovati za svoj grad na mrežnoj stranici www.pokretzaradost.hr od 15. travnja do 1. lipnja 2016. Nakon izgradnje, aktivne zone bit će predane lokalnoj zajednici u vlasništvo i na stalno korištenje.

vjezbalista_5_coca-cola_aktivne_zone_natjecajAktivne zone uključivat će sprave za vježbanje kojima će se moći koristiti umirovljenici, tinejdžeri, rekreativci i profesionalni sportaši, odnosno svi zainteresirani za aktivan život i vježbanje na otvorenome, dakle bit će namijenjene svim građanima bez obzira na njihovu dob te će sve generacije imati priliku vježbati na otvorenome u uređenim zonama. Partneri projekta Pokret za radost i inicijative uređenja aktivnih zona su Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a podršku projektu dalo je i Ministarstvo zdravlja te Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

vjezbalista_glasovanje_coca-cola_aktivne_zone_natjecajCoca-Cola će u gradovima u kojima budu uređena vježbališta na otvorenome u suradnji s Kineziološkim fakultetom iz Zagreba te Hrvatskim Crvenim križem organizirati i vježbanje pod nadzorom kineziologa te edukaciju i savjetovanje stručnjaka o uravnoteženoj i kvalitetnoj prehrani. Kineziološki fakultet s Coca-Colom u projektu Pokret za radost surađuje od samoga njegova početka. Zajednički provode mjerenja tjelesne spreme građana, koja prate i savjeti za njezino poboljšanje, a prošle su godine u jednome danu događanjem organiziranim u kampusu Fakulteta na vježbanje potaknuli više od 1200 građana.

Vezano

Komentari su zatvoreni.