[FOTO] Otvoren je jubilarni Obrtnički i gospodarski sajam

Na svečanosti u gimnazijskoj dvorani jutros je otvoren jubilarni 25. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije koji traje do nedjelje i održava se u sportskoj dvorani u Potočkoj ulici. Otvorio ga je državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak, a tema ovogodišnjeg sajma je razvoj ruralnog turizma.

Ruralni turizam nije samo potencijal, nego predstavlja značajan segment koji uvelike doprinosi ukupnoj gospodarskoj djelatnosti ovih prostora i naravno da ga pokušavamo promovirati kako bismo barem držali korak s obalnim i pomorskim turizmom“, rekao je župan Darko Koren, zadovoljan kontinuiranim brojem izlagača za koje se nada će kroz ova tri dana imati priliku za promoviranje i stvaranje novih poslovnih kontakata. U protekloj godini na području naše županije, izdvojio je Koren, raste broj registriranih obrta i lani je ovdje poslovalo 2151 trgovačko društvo s 22.500 zaposlenih. Ukupni prihodi svih poduzetnika iznosili su oko 2.4 milijarde eura.

Partner 25. Obrtničkog sajma je Virovitičko-podravska županija koju predstavljaju obiteljska poljoprivredna gospodarstva te proizvođači slastica, unikatnih predmeta, likera. Na popisu je ukupno 186 izlagača među kojima su obrtnici, proizvođači, škole, vrtići, udruge te frizeri i kozmetičari koje će sutra navečer predstaviti na već tradicionalnoj reviji frizura.

Prosperitet ovoga grada nosilo je obrtništvo i malo poduzetništvo u sinergiji s obrazovanjem, s Veleučilištem u Križevcima u kojem su se mnoge generacije naših obrtnika školovale. Jako se ponosimo svojim ruralnim identitetom pa je ovo prilika da damo svoj obol razvoju ruralnog turizma“, rekao je gradonačelnik Mario Rajn i istaknuo najavljenu obnovu križevačkog hotela koji bi trebao značajno doprinijeti razvoju turizma u ovom kraju. Za vrijeme sajma do nedjelje traje i izložba malih životinja, prezentiraju se obrtnička zanimanja učenika strukovnih škola, a za nedjelju u 11 sati najavljena je panel rasprava na temu Vinska klijet – graditeljska baština, kulturno dobro ili turizam.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.