Svečano proslavljen Dan grada Križevaca

Krizevci_crnobijela_BrchNa svečanoj sjednici Gradskoga vijeća Križevaca, prigodom 764. rođendana grada, u ponedjeljak su dodijeljena priznanja zaslužnim pojedincima i tvrtkama. Počasnom Križevčankom proglašena je prof. dr. Mira Kolar Dimitrijević iz Zagreba, znanstvenica koja je svojim proučavanjem povijesti križevačkog kraja pridonijela rasvjetljavanju događaja iz starije i novije povijesti te doprinijela promicanju ugleda grada.

Plaketa grada dodijeljena je Udruzi umirovljenika i starijih osoba, a priznanja Ivanu Šimatoviću i trgovačkom društvu Hedona koje zapošljava osobe s invaliditetom. Zahvalnice gradonačelnika dodijeljene su akademiku Franjo Tomiću, tvrtkama Metal Mont, S.C. Metalne konstrukcije, Trgo Agencija i Radiju Križevci te posmrtno Dragutinu Koščeviću.

U prigodnom obraćanju gradonačelnik Hrg nije govorio o realiziranim projektima u proteklih godinu dana, već je izrazio nadu da će se što prije otvoriti brza cesta do Križevaca te izgraditi Razvojni centar i Tehnološki park na prostoru bivše vojarne. Koprivničko-križevački župan Darko Koren je rekao kako su u njemu pomiješani osjećaji domaćina i gosta. “Puno je napravljeno u proteklih dvadesetak godina u Križevcima”, rekao je Koren. Dodao je u šali kako se vjerojatno svega najbolje sjeća jedino križevački dogradonačelnik Ivan Vuk.

Svečanoj sjednici nazočili su brojni zamjenici ministara, saborski zastupnici, gradonačelnici, načelnici i prijatelji Križevaca, a posebne čestitke povodom 764. rođendana Grada Križevaca uputio je potpredsjednik Hrvatskog sabora i predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader. U glazbenom programu nastupila je operna sopranistica Barbara Othman.(HINA)

Vezano

Komentari su zatvoreni.