Filip Novosel i Tihomir Hojsak koncertom zatvaraju 12. Culture Shock Festival

CSf 2016 _ Bow VS Plectrum webNakon mjesec i pol dana intenzivnog kulturno-umjetničkog, obrazovnog, društveno-angažiranog i zabavnog programa u Klubu kulture, 12. Culture Shock Festival završava u subotu 16. travnja velikim koncertom “Gudalo protiv trzalice (Bow vs. Plectrum)” neobičnog dueta glazbenih virtuoza Filipa Novosela i Tihomira Hojsaka. Ulaznice se u pretpodaji nalaze u Art Rock Caffeu po cijeni od 30 kuna, dok će na dan koncerta koštati 40 kuna.

Filip Novosel, prvi i jedini tamburaš u svijetu koji je diplomirao jazz, i to na prestižnoj newyorškoj akademiji, te Tihomir Hojsak, vrstan glazbenik i kontrabasist spojili su nespojivo – dva instrumenta s različitim tradicijama i tehnikama sviranja u nešto sasvim novo na glazbenoj sceni. Glazba im je nadahnuta zvukom njihovih instrumenata i etnomotivima, kombiniraju mnoge stilove, a većinom se drže suvremenog jazza i etnoglazbe s folklornim ritmovima.

Iako ne nastupaju dugo zajedno, već imaju koncerte diljem Hrvatske. Nakon križevačkog koncerta, kojim se ujedno obilježava 11. rođendan nezavisnog portala Križevci.info, nastupit će sa Zagrebačkim orkestrom mladih u Lisinskom, a pozvani su i na gostovanja u SAD i Kinu. Početak križevačkog koncerta, koji se održava u Klubu kulture, zakazan je za 21:00 sat.

Vezano

Komentari su zatvoreni.