Bira se najbolji ‘vuzem’ na Kalniku

10399567_763511643748977_7085437606503283364_n_vuzmica_kalnikTuristička zajednica Općine Kalnik i ove godine u sklopu uskršnjeg programa „Vuzem na Kalniku“, poziva sva zainteresirana sela i/ili skupine pojedinaca s područja Općine Kalnik da sudjeluju u gradnji tradicionalne kalničke vuzmice. Izgrađene vuzmice će se obići u subotu uoči Uskrsa, 26. ožujka 2016. u poslijepodnevnim satima, kad će se izglasati i pobjednici.

Povjerenstvo za glasanje i izbor vuzmica činit će odabrani predstavnici iz Vijeća Mjesnih odbora Kalnik, Kamešnica, Potok Kalnički, Borje, Šopron, Obrež Kalnički, Popovec Kalnički i Vojnovec Kalnički. Pobjedničke ekipe, kako odraslih tako i djece, bit će nagrađene novčanim potporama za izgradnju vuzmice, te očuvanje tradicije i njegovanje običaja potkalničkog kraja.

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
sasa
sasa

Štef svaka cast! Niti Uskrs ni vuzmica nemoze proci bez mjesanja politike! Sramota!!!!!

Štef
Štef
Ispravak netočnog navoda. Ove godine mještani Popovca Kalničkog nisu se uključili u tu hvale vrijednu akciju, a sve iz razloga politizacije svega i svačega, pa tako i ovog jako lijepog uskrsnog običaja. Mještani Popovca Kalničkog izgradili su prije sedam godina na temelju vlastite ideje i vlastitog znanja, te uz potporu drugih, znanih i neznanih veliko Uskrsno jaje i neka ne zvuči pretjerano ako danas mislimo da smo na taj način pomogli da se zadrži ovaj lijepi običaj izrade Vuzmica. TZ općine Kalnik organizira zadnje tri godine tzv. izbor najveće i najljepše Vuzmice. Sve je bilo OK prve godine kad smo… Više »