Tjedna informacija za 21. do 27. rujna 2015.g.

stop_policija_kontrola_prometa

STANJE KRIMINALITETA

U proteklom tjednu zabilježena su 24 kaznena djela, od čega devet kaznenih djela općeg kriminaliteta, sedam kaznenih djela iz područja maloljetničke delinkvencije, šest kaznenih djela iz područja gospodarskog kriminaliteta i dva kaznena djelo iz područja zlouporabe opojnih droga. Kazneno je prijavljeno 10 osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježena su tri prekršaja narušavanja, od kojih prekršaj svađe i vike, prekršaj tučnjave i prekršaj drskog ponašanja. Prekršajno su prijavljene četiri osobe.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 13 prometnih nesreća, od čega prometna nesreća s poginulim osobama, šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i šest s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Smrtno su stradali vozač i dvoje putnika u osobnom automobilu. Teško je ozlijeđena vozačica osobnog automobila, a lakše pet vozača osobnih automobila, pet putnika u osobnim automobilima i vozač bicikla.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu nisu zabilježeni požari i eksplozije.

OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečeni maloljetnici mlađi od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu na mokrom i klizavom kolniku

Vozači motornih vozila dužni su prilagoditi brzinu kretanja stanju kolnika i gustoći prometa na cestama, odnosno smanjiti brzinu kretanja svojih vozila, te povećati razmak u odnosu na vozilo ispred sebe, ali i imati dovoljan razmak između svog vozila i vozila kojeg pretječu, odnosno pješaka kojeg obilaze. Ističemo nužnost pravovremene najave promjene smjera kretanja uključivanjem odgovarajućih pokazivača smjerova.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.