Uručeno 53 odličja za sir

Pobjednicki_polutvrdi_kozji.JPGKuhani polutvrdi kozji sir obitelji Mladena Kušeca iz Markovca Križevačkog šampion je 2. županijske izložbe sira održane danas u dvorani Komunalnog poduzeća u Starom Javoru, kako je to odlučilo stručno povjerenstvo.

Posjetitelji_ocjenjuju_kusane_sireve.JPGPosjetitelji su svojim glasovima odabrali kao najbolji sir po njihovom ukusu sirnu roladu obiteljskog gospodarstva Siniše Levaka iz Koprivnice, dok su novinari ocijenili najuređenijim izložbeni stol obitelji Marijana Juranića iz Višnjevca kod Trojstva u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.
Najuredjeniji_stol_sa_sirom.JPG
Podijeljeno je inače 14 zlatnih, 25 srebrnih i 14 brončanih diploma za 72 sira od kravljeg i kozjeg mlijeka, koji su bili na ocjenjivanju od ukupno 92 izložena sira. Stručnjaci su čestitali malim proizvođačima na kvalitetnim proizvodima uz savjete kako ih i dalje poboljšati.

Izložbu su pripremili križevački ured Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu i Srednja gospodarska škola pod pokroviteljstvom Grada Križevaca i Komunalnog poduzeća u  Križevcima.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.