Grad na pola godine zaposlio 13 savjetnika za učinkovitu potrošnju energije u kućanstvima

E-SAVJETNICIU utorak 8. ožujka 2016. godine između Grada Križevaca i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područni ured Križevci, potpisan je Ugovor o financiranju zapošljavanja nezaposlenih osoba u javnom radu u vrijednosti 307.000 kuna. Ovime će 13 dugotrajno nezaposlenih osoba tijekom narednih 6 mjeseci biti zaposlenici Grada Križevaca na poslovima savjetnika za učinkovitu potrošnju energije u kućanstvima. Zadatak savjetnika za učinkovitu potrošnju energije u kućanstvima bit će u dva kruga obići 500 kućanstava na području Koprivničko-križevačke županije. Napravit će jednostavni pregled energetskog stanja kućanstva, savjetovati kućanstvo o načinima kako uštedjeti energiju, a u drugom krugu će donijeti i instalirati paket štednih uređaja u vrijednosti od cca 300 kuna. Svi građani koji žele posjet savjetnika za učinkovitu potrošnju energije u kućanstvima mogu se prijaviti u Energetski ured Grada Križevaca, I. Z. Dijankovečkog 12, Križevci, odnosno na telefon 048 628 942.

E-SAVJETNICI2Posao savjetnika je osmišljen unutar projekta Energetski savjetnici za energetski siromašna kućanstva kojega provode glavni partneri u projektu Koprivničko-križevačka županija, Pučko otvoreno učilište Križevci i Grad Križevci, dok su  suradnici na projektu: Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci, Centar za socijalnu skrb Područni ured Križevcima i Program UN za razvoj u RH. Projekt sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Načelnica Sektora za energetsku učinkovitost u Fondu dr.sc. Vesna Bukarica, rekla je kako je Fond u prošloj godini osigurao 960 milijuna kuna samo za mjere energetske učinkovitosti te da ovakvi projekti pokazuju koliko je znanje moćan alat u borbi protiv energetskog siromaštva, ali i kako možemo raditi na razvijanju tzv. zelenih radnih mjesta.

E-SAVJETNICI1Ugovor su potpisali Branko Hrg, gradonačelnik Grada Križevaca i Vesna Kuterovac, v.d. predstojnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područni ured Križevci, a potpisivanju su nazočili predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost – dr.sc. Vesna Bukarica, načelnica Sektora za energetsku učinkovitost sa suradnicima, predstavnik Koprivničko-križevačke županije – g. Marijan Štimac, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu te predstavnici Programa Ujedinjenih naroda za razvoj u RH – dr.sc. Robert Pašičko voditelja tima za niskougljični razvoj sa suradnicima. Prilikom potpisivanja Ugovora, gradonačelnik Branko Hrg rekao je da Grad sa Fondom ima izuzetnu suradnju koja se može samo poboljšavati o čemu svjedoči i ovaj projekt, istaknuvši da mu je posebno drago jer će 13 ljudi naći barem privremeni posao uz dodatnu edukaciju koju su završili i koja im ostaje.

Vezano

Komentari su zatvoreni.