Dragovoljna predaja oružja i streljiva u siječnju

Akcija "Manje oružja, manje tragedija" - predaja oružja i streljivaDragovoljno izručiti oružje i streljivo koje su nedozvoljeno posjedovali, te tako izbjeći moguće prekršajne ili kaznene sankcije u siječnju je odlučilo više građana Koprivničko-križevačke županije. Time su otklonili opasnost iz svoje okoline i dali svoj doprinos većoj sigurnosti svih nas.

Odazivajući se na kontinuirane pozive Policijske uprave Koprivničko-križevačke građani su predali dvije automatske puške, jedan komad ostalog oružja, dvije puške, četiri bombe, pet komada raznih rasprskavajućih sredstava, 862 komada raznog streljiva i 0,5 kilograma eksploziva.

povrat_oruzje_policija_predajaAkcija „Manje oružja – manje tragedija“

Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl.

PUTEM BESPLATNE TELEFONSKE LINIJE 08008892 GRAĐANI SE MOGU INFORMIRATI O DRAGOVOLJNOJ PREDAJI ORUŽJA, A POZIVOM NA BROJ POLICIJE 192 MOGU DOJAVITI INFORMACIJE O OSTAVLJENOM ILI PRONAĐENOM ORUŽJU.

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.

Vezano

Komentari su zatvoreni.