Usred dana iskusni vozač u centru Križevaca napuhao 2,69 promila

Tijekom vikenda od 11. do 14. kolovoza 2023. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 12 prometnih nesreća, od kojih osam prometnih nesreća s materijalnom štetom i četiri s ozlijeđenim osobama. Vozači pod utjecajem alkohola evidentirani su u jednoj prometnoj nesreći, dok su mladi vozači kao počinitelji evidentirani u tri prometne nesreće. Dva vozača nakon prometne nesreće napustila su mjesto događaja te su naknadno pronađena.

Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su nepoštivanje prednosti prolaska (3), nepropisno kretanje vozila na kolniku (2), nepropisno mimoilaženje (1), nepropisno pretjecanje (1), brzina neprimjerena uvjetima (1), ostale okolnosti (4).

Sankcionirana su 203 prometna prekršaja od čega 10 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 143 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje, dva prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 12. kolovoza u 16.30 sati u Križevcima u Ulici branitelja Hrvatske, kod 55-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,69 promila.

Najveća brzina kretanja u naselju zabilježena je u petak, 11. kolovoza u 15.04 sati u Budančevici u Ulici Stjepana Radića, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 124 kilometra na sat iako je ograničenje 70 kilometara na sat.

Najveća brzina kretanja izvan naselja zabilježena je u nedjelju, 13. kolovoza u 20.06 sati u Kalinovcu na državnoj cesti broj 2, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 152 kilometra na sat iako je ograničenje 90 kilometara na sat.

Dva su vozača bila smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnih sredstava i dva su vozača bila uhićena. Tijekom pojačanog nadzora prometa izvršen je nadzor nad 32 mlada vozača, a isti su počinili pet prometnih prekršaja (alkohol – 2, pojas – 1, prednost prolaska – 1, ostalo – 1).

U sklopu predstojećeg tjedna policijski službenici će, prilikom nadzora prometa, pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja, upravljanju pod utjecajem opojnih sredstava, prijevozu djece u vozilima, korištenju sigurnosnog pojasa i mobitela, kao i nadzoru vozača traktora i bicikala, pješaka, te recidivista.

S obzirom na povećan broj prometnih nesreća tijekom vikenda, pojačani nadzor prometa provesti će se i tijekom narednog vikenda.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.