Gradonačelnik okupio predstavnike medija, a zaobišao Križevci.info

novinari1_gradonacelnik_prijem_krizevcihrU ponedjeljak 1. veljače 2016. godine na Facebook stranici Radija Križevci objavljeno je da “križevački gradonačelnik Branko Hrg upriličio je danas tradicionalni prijam za novinare koji prate zbivanja u Križevcima”. Također, priopćenje na istu temu objavljeno je na službenim stranicama gradske uprave, gdje stoji da su domaćini prijema za novinare, uz  gradonačelnika, bili i njegovi zamjenici Tomislav Katanović i Ivan Vuk te predsjednik Gradskog vijeća Dragutin Guzalić.

Branko_Hrg_prijem_za_medije_RKZ_Facebook_screenshot_2016Zbog neistinitog navoda u priopćenju, koji glasi “Na prijem su pozvani mediji koji prate događanja u Križevcima”, redakcija nezavisnog portala Križevci.info ovim putem obavještava čitatelje i javnost da nikakav poziv križevačkog gradonačelnika i njegovih suradnika na spomenuto okupljanje nije zaprimila. Iako je prijem za novinare u križevačkoj gradskoj upravi doista već postao tradicionalan, Križevci.info je godinama izostavljen s gradonačelnikovog popisa medija s kojima surađuje i komunicira, osim iznimno na opetovane novinarske upite o pojedinim gradskim temama.

novinari_gradonacelnik_prijem_krizevcihrUsporedbe radi, sličan godišnji prijem za predstavnike medija organizira i koprivničko-križevački župan Darko Koren, no njegova priopćenja, kao i objave za medije iz županijske uprave, uredno i redovito stižu na adresu e-pošte redakcija@krizevci.info. Nije nam poznato zašto se gradonačelnik Hrg, za razliku od njegovog stranačkog kolege i župana Korena, tako odnosi prema najčitanijem križevačkom elektroničkom mediju, no smatramo da to čini na štetu građana, koje gradska uprava ima dužnost informirati i ovim putem.

Izbori_portal_Osoba_info_Dogadjaj_info_ankete_glasovanjeKriževci.info – crtica iz povijesti

Nezavisni portal Križevci.info postoji od 2005. godine, kada ga je 18. travnja, na Svjetski dan aktivizma mladih, pokrenula upravo takva skupina željna pozitivnih promjena u lokalnoj zajednici. Do danas je ostao jedini relevantni elektronički medij u gradu, zahvaljujući volonterima udruge P.O.I.N.T. i suradnicima, ali i građanima koji na različite načine sudjeluju u kreiranju informativnih i revijalnih sadržaja.

Križevci.info je registrirana online publikacija, s brojem ISSN 1845-5387, koja se periodički pohranjuje u Hrvatskom arhivu weba Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Također je upisan u Upisnik pružatelja medijskih usluga, elektroničkih publikacija i neprofitnih pružatelja medijskih usluga, elektroničkih publikacija i neprofitnih proizvođača audiovizualnog i/ili radijskog programa pri Agenciji za elektroničke medije.

Vezano

Komentari su zatvoreni.