Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1194

Otac i sin Matišić na Križevačkom jazz festivalu 22. veljače (foto Zdenko Balog, preuzeto s Facebook stranice festivala)
0
Otac i sin Matišić na Križevačkom jazz festivalu 22. veljače (foto Zdenko Balog, preuzeto s Facebook stranice festivala)

 

Na početku emisije slušamo snimku razgovora s mladim a već naširoko poznatim i cijenjenim vibrafonistom Šimunom Matišićem koji je uz gitarističku pratnju svog oca Mate Matišića održao koncert treće večeri 1. Križevačkog jazz festivala u Klubu kulture 22. veljače.

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Mala Tiki Krešimira Biuka, knjiga za mlade je Šešir pun neba Terryja Pratchetta, iz beletristike je odabrano djelo Sedam dobrih godina Etgara Kereta, a na stručno-znanstvenom odjelu Osvajanje Amerike: pitanje drugoga, Cvetana Todorova. U Gradskoj knjižnici se u srijedu, 28. veljače u 18:30 sati predstavlja knjiga Valentina Puževskog Našim Križevcima.

Vijesti Krugova upoznaju nas kako je švedski psiholog u Zagrebu dobio nadahnuće za spomenik skupim greškama, saznajemo da su Stilske vježbe nagrađene za osobit doprinos promicanju kulturnog razvitka Hrvatske, sjećamo se multimedijalne izložbe o Nikoli Tesli, proslavljen je Dan Nacionalne i sveučilišne knjižnice…

Na današnji datum rođeni su Ariel Sharon, sestra Anne Adèle Samson, Adam Baldwin, Hou Yifan, Konstantin I Veliki, Enrico Caruso, John Steinbeck i Irwin Shaw… Registrirana je nacionalna .hr domena, održan je Krvavi sabor u Križevcima, izgorjela je zgrada Reichstaga u Berlinu, Bank of England izdala je prve novčanice od jedne i dvije funte, pjesnik Lord Byron 1812. godine održao je prvi govor u Domu lordova britanskog parlamenta, otkriven je izotop C-14, vlada Republike Italije zatražila je međunarodnu pomoć u sprečavanju urušavanja Kosog tornja u Pisi… Umrli su Leonard Nimoy, Ivan Pavlov, Helga Vlahović…

U Svemirskom kutku govorimo o nekim prošlim događajima s područja astronomije i astronautike na datum ove emisije, o aktualnim događajima na području astronautike, te o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana.

Zanimljivosti bismo ovoga puta mogli nazvati Svijet u brojevima. Završavamo nekim izjavama Elizabeth Taylor, rođene na datum ove emisije.

Neki su glazbeni prilozi novi ili su vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo Šimun Matišić Trio, grupu Simple Brass u suradnji sa Šimunom Matišićem, Josha Grobana, grupe Lynyrd Skynyrd i Journey, Aleksandra Borodina, soundtrackove iz prve serije Star Trek te filma Full Metal Jacket.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1194 emitira se u utorak, 27. veljače od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz, a reprizu emisije možemo slušati u subotu, 3. ožujka od 21 sat, sve na 96,6 MHz (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

Možda vam se svidi

Komentiraj

Budi prvi komentator! (nakon upisa komentara provjerite email i slijedite upute)

avatar
3000
  Subscribe  
Obavijesti me o