Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1194

Otac i sin Matišić na Križevačkom jazz festivalu 22. veljače (foto Zdenko Balog, preuzeto s Facebook stranice festivala)
Otac i sin Matišić na Križevačkom jazz festivalu 22. veljače (foto Zdenko Balog, preuzeto s Facebook stranice festivala)

 

Na početku emisije slušamo snimku razgovora s mladim a već naširoko poznatim i cijenjenim vibrafonistom Šimunom Matišićem koji je uz gitarističku pratnju svog oca Mate Matišića održao koncert treće večeri 1. Križevačkog jazz festivala u Klubu kulture 22. veljače.

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Mala Tiki Krešimira Biuka, knjiga za mlade je Šešir pun neba Terryja Pratchetta, iz beletristike je odabrano djelo Sedam dobrih godina Etgara Kereta, a na stručno-znanstvenom odjelu Osvajanje Amerike: pitanje drugoga, Cvetana Todorova. U Gradskoj knjižnici se u srijedu, 28. veljače u 18:30 sati predstavlja knjiga Valentina Puževskog Našim Križevcima.

Vijesti Krugova upoznaju nas kako je švedski psiholog u Zagrebu dobio nadahnuće za spomenik skupim greškama, saznajemo da su Stilske vježbe nagrađene za osobit doprinos promicanju kulturnog razvitka Hrvatske, sjećamo se multimedijalne izložbe o Nikoli Tesli, proslavljen je Dan Nacionalne i sveučilišne knjižnice…

Na današnji datum rođeni su Ariel Sharon, sestra Anne Adèle Samson, Adam Baldwin, Hou Yifan, Konstantin I Veliki, Enrico Caruso, John Steinbeck i Irwin Shaw… Registrirana je nacionalna .hr domena, održan je Krvavi sabor u Križevcima, izgorjela je zgrada Reichstaga u Berlinu, Bank of England izdala je prve novčanice od jedne i dvije funte, pjesnik Lord Byron 1812. godine održao je prvi govor u Domu lordova britanskog parlamenta, otkriven je izotop C-14, vlada Republike Italije zatražila je međunarodnu pomoć u sprečavanju urušavanja Kosog tornja u Pisi… Umrli su Leonard Nimoy, Ivan Pavlov, Helga Vlahović…

U Svemirskom kutku govorimo o nekim prošlim događajima s područja astronomije i astronautike na datum ove emisije, o aktualnim događajima na području astronautike, te o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana.

Zanimljivosti bismo ovoga puta mogli nazvati Svijet u brojevima. Završavamo nekim izjavama Elizabeth Taylor, rođene na datum ove emisije.

Neki su glazbeni prilozi novi ili su vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo Šimun Matišić Trio, grupu Simple Brass u suradnji sa Šimunom Matišićem, Josha Grobana, grupe Lynyrd Skynyrd i Journey, Aleksandra Borodina, soundtrackove iz prve serije Star Trek te filma Full Metal Jacket.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1194 emitira se u utorak, 27. veljače od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz, a reprizu emisije možemo slušati u subotu, 3. ožujka od 21 sat, sve na 96,6 MHz (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.