Seine @ 4. Crosstown Music Festival

SEINE
https://web.facebook.com/SeineVz
Seine je nastao u srednjoškolskim danima kao kantautorski odraz Ivana Ščapeca, tekstopisca i gitarista noise-pop grupe Vlasta Popić. Vodeći se svojom unutarnjom nježno-agresivnom senzibilnošću, na gimnazijskim akustičnim večerima polako stiče slavu kao duhovni srodnik američkog freak-folk pokreta. Nakon nekoliko demo snimaka, romantičnom jedincu pridružuje se Tena Rak koja na sebe preuzima pjevanje bek-vokala, sviranje harmonike i
udaraljki. Otprilike u isto vrijeme dvoje počinje svirati i u poznatijoj sestrici Vlasti Popić. Početkom godine 2011. izbacuju svoj prvi album naziva „2007-2009“, nakon čega polako ali sigurno kreću s koncertima diljem regije. Seinove se pjesme s vremenom pojavljuju na državnom radiju, a ”Valcer za kraj” završava i na prvoj kompilaciji regionalnog ”Bistroa na rubu šume”. U veljači 2014. izlazi njihovo drugo EP izdanje, a u prosincu iste godine i treće izdanje, nezaboravni live koncert iz beogradskog Rexa. Polovicom 2015. Tena Rak napušta grupu i Seine se opet vraća originalnoj mono-postavi. Za jesen i zimu 2015. najavljeno je novo izdanje mračnijih nota. Svoju glazbu opisuje kao pokušavam-se-snaći-u-svom-ovom-neredu.
seine.bandcamp.com
www.facebook.com/SeineVz

Domaća scena iznimno je bogata kantautorima koji su izvrsni, inovativni i koji zaslužuju svoj klupski prostor gdje mogu pokazati koliko vrijede. U Klubu kulture u Križevcima pronašli smo idealan spoj intimnog ugođaja i topline što je iznimno bitno kako bi izvođači osjetili energiju i povezanost sa publikom i tako se predstavili u svom jedinstvenom stilu.
I ove godine CMF je selektirao izvođače koji po prvi puta dolaze na festival, svatko od njih donosi svoju crtu umjetnosti.
Ulaz na sva događanja je besplatan.
Vrata se otvaraju od 21 a koncerti počinju u 22.
Za after partije zadužen je DJ Rista koji pušta rock na vinilima.
#PROGRAM
23.01. subota, Svemir
30.01. subota, Ognjen Bašić Čudnoređe
05.02. petak Seine
13.02. subota Denis Katanec
#ŠKRABICA
bit će postavljena škrabica gdje skupljamo donacije

Izvor: Klub kulture Križevci

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.